Μείωση του κόστους θέρμανσης κτιρίων με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, καινοτόμες αντλίες και εναλλάκτες θερμότητας, τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μέσω συσκευών ψύξης. Ακούγονται πρωτοποριακά όλα τα παραπάνω; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που διακρίθηκαν στον περσινό διαγωνισμό PowerUp! της InnoEnergy. Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, που διενεργείται σε 23 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, της Βαλτικής και της Μεσογείου, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η νέα πρόσκληση για καινοτόμες ιδέες μόλις άνοιξε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τις ιδέες τους έως 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο διαγωνισμός έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλές καινοτόμες εταιρείες από την Ευρώπη να εξελίξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά.

Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία καθώς και πρόσβαση στο Highway®, τον υψηλού κύρους επιταχυντή της InnoEnergy, ο οποίος υποστηρίζει την μετατροπή ιδεών και ερευνητικών σχεδίων σε προϊόντα.

Ο διαγωνισμός έχει μεγάλη δυναμική με νέες χώρες να συμμετέχουν κάθε χρόνο. Η InnoEnergy καλεί νεοφυείς εταιρείες και επιχειρηματίες από 23 χώρες να συμμετέχουν στην τρίτη χρονιά του PowerUp! 2017 (Βουλγαρία, Αλβανία, Κροατία, Αρμενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – FYROM, Ελλάδα, Γεωργία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Σερβία, Λιθουανία, Τουρκία, Ουκρανία, Πολωνία, Κύπρος, Σλοβακία, Σλοβενία και Ρουμανία. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να καταθέσετε την επιχειρηματική σας ιδέα στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, να διαθέτετε μία ομάδα, ένα πρωτότυπο (prototype) και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό πατήστε εδώ.