Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή 25 εξωστρεφών ελληνικών εταιρειών του κλάδου Τροφίμων & Ποτών στο Βελιγράδι, στο Βουκουρέστι και στη Σόφια. Η επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε 20 – 24 Νοεμβρίου 2017, οργανώθηκε από  την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) σε συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους Ελληνικών Πρεσβειών. Η εν λόγω  αποστολή αποτελεί συνέχεια των επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη τον Μάιο του ίδιου χρόνου.   Οι ελληνικές εταιρείες συναντήθηκαν στις τρεις πρωτεύουσες με περισσότερους από 150 αγοραστές, οι οποίοι εκπροσωπούσαν εισαγωγικές εταιρείες, ξενοδοχεία, αλυσίδες λιανικής πώλησης, δίκτυα διανομών και καταστήματα delicatessen. Τουλάχιστον 600 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τις 5 αυτές ημέρες, θέτοντας γερές βάσεις για μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στο Βελιγράδι, πρώτο σταθμό της αποστολής, στις 20/11/17, διεξήχθησαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ την επομένη, 21/11/17, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν επισκέψεις σε επιλεγμένες εταιρείες ενδιαφέροντός τους.

Στο Βουκουρέστι, οι επιχειρηματικές συναντήσεις έλαβαν χώρα στις 22/11, ενώ τo πρωί της  ίδιας  ημέρας διοργανώθηκε συνέδριο με τίτλο «Hellenic Forum on Agriculture, Food & Beverages and related channels of distribution». Το συνέδριο διοργάνωσε το Ελληνο-Ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Στις 23/11/17, οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιλεγμένες εταιρείες ενδιαφέροντός τους.  Οι επιχειρηματικές συναντήσεις ολοκληρώθηκαν  την Παρασκευή 24/11 στη Σόφια. Εκεί, οι Ελληνικές εταιρείες, εκτός από τις κατ’ ιδίαν προκαθορισμένες συναντήσεις που είχαν με τοπικές εταιρείες για διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας, ενημερώθηκαν για τον ανταγωνισμό, αλλά και τις συνθήκες της συγκεκριμένης αγοράς.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στην αποστολή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τόνισαν ότι τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη  των εμπορικών σχέσεων σε μικρό χρονικό διάστημα και στην προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ξένες αγορές.