Το Journalism & content in the New Media Era είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο δίνει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για το ψηφιακό περιβάλλον της δημοσιογραφίας.

Ο κόσμος της δημοσιογραφίας έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια με την κλασική σχέση μέσου και μηνύματος να παίρνει διαφορετικές μορφές, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και την συμμετοχή του τελικού χρήστη στην παραγωγή των ειδήσεων. Τι αποτελεί είδηση; Ποιος ο ρόλος του δημοσιογράφου; Τι είναι τα fake news; Ποια τα skills που πρέπει να έχει ένας δημοσιογράφος στις μέρες μας;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντώνται από ανθρώπους με πολύτιμη και πολυετή εμπειρία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της παραγωγής περιεχομένου, μέσα από ένα ταχύρρυθμο αλλά ουσιαστικό διαδραστικό πρόγραμμα.

Είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο 72 ωρών το οποίο στοχεύει στο να εξοπλίσει εκείνους που ενδιαφέρονται για τον κόσμο της ψηφιακής δημοσιογραφίας με τα απαραίτητα ερεθίσματα και τις πρακτικές ώστε να κάνουν με σιγουριά τις κινήσεις τους στον χώρο αυτό.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, τα μαθήματα που έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα αυτό βρίσκονται στο επίκεντρο των απαιτήσεων της ψηφιακής εποχής και αποτελούν τον πυρήνα των γνώσεων που κάποιος πρέπει να αποκομίσει εισερχόμενος ή ασχολούμενος με τα νέα ψηφιακά μέσα.

Στο σεμινάριο δίνεται έμφαση στην διάδραση και στην πρακτική εξάσκηση, μέσο ασκήσεων ή case studies, ώστε οι συμμετέχοντες να μην μένουν απλά στην θεωρία αλλά να δοκιμάζουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους σε πραγματικές συνθήκες δημοσιογραφικής εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Νέους και νέες, φοιτητές ή απόφοιτους σχολών δημοσιογραφίας, marketing και επικοινωνίας, διοίκησης επιχειρήσεων, που θέλουν να εργαστούν στον κόσμο των digital media ή η δουλειά τους απαιτεί γνώσεις γύρω από τους νέους τρόπους επικοινωνίας μέσο τεχνολογίας.

Στελέχη επιχειρήσεων των digital media που θέλουν να δουν και να μάθουν από έμπειρα στελέχη της αγοράς μεθοδολογίες τρόπους και εφαρμοσμένα παραδείγματα.

Δημοσιογράφους της τηλεόρασης, των εντύπων και των εφημερίδων που θέλουν να κατανοήσουν και να προσαρμόσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με την ψηφιακή δημοσιογραφία.

Στελέχη της αγοράς επικοινωνίας που θέλουν να κατανοήσουν τον κόσμο των digital media και τις πρακτικές του.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.