Εδώ και ένα χρόνο ο Pedro Olalla και οι συνεργάτες του ασχολούνται με ένα νέο εγχείρημα: μια οπτικοακουστική εκδοχή του βιβλίου «Η μετέωρη Ελλάδα». Επιθυμούν το έργο αυτό, υπό τη νέα του μορφή ταινίας «docufiction», να μπορέσει να προσφέρει, με πιο ζωντανό ακόμα τρόπο, εκείνη την υποβλητική, στοχαστική περιήγηση στην Αθήνα του χθες και του σήμερα, αναπολώντας, παρέα με τον συγγραφέα του, την αξιόλογη παρακαταθήκη και τις επιτακτικές προκλήσεις της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας.

Δεν θα είναι μια ταινία που θα προβληθεί, με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, στις αίθουσες κινηματογράφων: θα είναι ένα σημείο εκκίνησης –ένα εργαλείο– για τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με σκοπό τον από κοινού προβληματισμό για τη δημοκρατία. Για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. Για την ενεργό συμμετοχή μας ως μοναδική, πραγματική εγγύηση για την επιβίωση της.

Για τον λόγο αυτό, η ταινία δεν θα είναι διαθέσιμη στην αγορά, ούτε στο Διαδίκτυο, αρχικά. Θα μπορεί να τη δει κανείς μόνο σε αυτές τις εκδηλώσεις, συνοδευόμενη από ζωντανό λόγο και τη δυνατότητα συζήτησης. Ωστόσο, όλοι όσοι βοηθήσουν να δημιουργηθεί συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία ΜΙΚΡΟΧΟΡΗΓΙΑΣ θα λάβετε τακτική ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του εγχειρήματος και, στις αρχές του 2018, μια ηλεκτρονική κόπια της ταινίας αυτής μεγάλου μήκους –στα ελληνικά ή/και στα ισπανικά–, με άδεια “Creative Commons CC BY-NC-ND” για προσωπική σας χρήση ή για να την αξιοποιήσετε ελεύθερα στις αίθουσες διδασκαλίας και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία θα βρείτε εδώ.