Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για παιδιά 6 – 18 ετών και τους προσφέρει στα  μοναδικές εμπειρίες ανακάλυψης, δημιουργίας και μάθησης. Μέσα από αυτές, μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στον ψηφιακό κόσμο μαθαίνουν απλές διαδικασίες προγραμματισμού και δημιουργικής αξιοποίησης της τεχνολογίας σε ένα πλαίσιο που ταυτόχρονα ενθαρρύνει την πρόσωπο με πρόσωπο κοινωνική αλληλεπίδραση.

Τα μαθήματα στηρίζονται στη φιλοσοφία «Ρομπότ- Συνεργάτες Μάθησης: Εξετάστε, Διερευνήστε και Ανακαλύψετε μέσω Κατασκευής και Προγραμματισμού».

Τα σημερινά παιδιά είναι οι «ψηφιακοί αυτόχθονες» του πολιτισμού μας. Εντυπωσιάζουν για τις ψηφιακές τους δεξιότητες και την εξοικείωση τους με τον ψηφιακό κόσμο. Τα τεχνολογικά άλματα όμως είναι συνεχόμενα και δεν μένουν μόνο στις ειδήσεις, αλλά επιδρούν στην καθημερινή μας ζωή αστραπιαία. Η Robotic & Science Academy δεν έρχεται να “διδάξει” στα παιδιά αυτά που ήδη γνωρίζουν για την τεχνολογία του σήμερα. Θέλει να συμβάλει ώστε τα παιδιά που την παρακολουθούν να αναπτύξουν ικανότητες παρακολούθησης, κριτικής αξιοποίησης αλλά και ρύθμισης των συνεχών και ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων.

Στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών, τα παιδιά, με τη ρομποτική ως εργαλείο, μαθαίνουν τη διαδικασία  κατασκευής και προγραμματισμού των ρομπότ. Οι διασκεδαστικές και ταυτόχρονα εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ρομποτικές εφαρμογές τα … ξετρελαίνουν! Ανακαλύπτουν νέους τρόπους μάθησης και σκέψης, πειραματίζονται, προβληματίζονται, οικοδομούν τη γνώση τους, επιλύουν προβλήματα, βρίσκουν λύσεις, σκέφτονται κριτικά, ψηλαφίζουν νέες έννοιες και διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι αλλά και «συνεργάτες μάθησης».

Η διαδικασία, ευφάνταστη και δημιουργική, μοιάζει με παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να ανακαλύπτουν και να γοητεύονται από τον κόσμο της Επιστήμης, της Μηχανικής, της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και των Μαθηματικών (κλάδους που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη και στις υπό έμφαση επιδιώξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ