Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας τους την περίοδο 2015- 2016, το Schneider Electric Foundation, υπό την αιγίδα του Fondation de France και η Ashoka επιβεβαιώνουν εκ νέου τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο, υποστηρίζουν τους πιο καινοτόμους κοινωνικούς επιχειρηματίες στην Ευρώπη που μπορούν να υποστηρίξουν ολόκληρες κοινότητες να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια και να επιτύχουν ενεργειακή βιωσιμότητα. Το πρόγραμμα για το 2017- 2018 πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Enel.

Πέρα από τη συνεχόμενη υποστήριξη που προσφέρεται στους επιλεγμένους καινοτόμους της πρώτης έκδοσης (2015- 2016) του προγράμματος, το πρόγραμμα «Κοινωνική καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας» θέλει να μεγαλώσει την κοινότητα των κοινωνικών καινοτόμων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων άνοιξε από τις 12/6 για να επιλεγούν οι 15-20 πιο καινοτόμοι οργανισμοί που προτείνουν δημιουργικές λύσεις που επιφέρουν συστημική αλλαγή στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας σε πέντε χώρες.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της 23ης Συνεδρίας της Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών (Conference of the Parties) της Σύμβασης- Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (εν συντομία COP23) το Νοέμβριο του 2017 στη Βόννη (Γερμανία).

Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.