Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative THI) ανακοινώνει νέα δωρεά ύψους $25.000 στο MIT Enterprise Forum Greece. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το ΤΗΙ υποστηρίζει τον διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας του οργανισμού , που έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη 75 startup επιχειρήσεων. Στοχεύοντας σε όλη την ελληνική τεχνολογική κοινότητα, το MITEF Greece χρησιμοποιεί το ΜΙΤ brand για να αξιοποιήσει τεχνολογίες, βοηθώντας επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις. Δικτυώνοντας ερευνητές και επιστήμονες με επενδυτές και επιχειρηματίες, ο διαγωνισμός αποτελεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης της τεχνολογικής καινοτομίας που βρίσκεται στην Ελλάδα. Επιπλέον, λόγω των δεσμών μεταξύ του MITEF Greece και των Ελλήνων της Διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οργανισμός δρα ως γέφυρα μεταξύ των διαγωνιζόμενων και των Ελλήνων του εξωτερικού.

Έχοντας ιδρυθεί το 2015, το “MITEF Greece Startup Competition” έχει βοηθήσει  Ελληνικά startups να αναπτύξουν τις ιδέες τους, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τους κατάλληλους πόρους και γνώση για να αριστεύσουν. Μέσα από 32 σεμινάρια και πάνω από 150 ώρες εκπαίδευσης, οι διαγωνιζόμενοι έχουν κερδίσει χρήσιμες γνώσεις που μπορούν να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους ώστε να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους. Οι νικητές του διαγωνισμού εφοδιάζονται προκειμένου να εισέλθουν στις διεθνείς αγορές με τις κατάλληλες δεξιότητες και εφόδια, πιο ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί. Μέχρι στιγμής, 75 startups έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη τους λαμβάνοντας μέρος στους 3 κύκλους που έχει ολοκληρώσει ο διαγωνισμός, ενώ πάνω από 35 έχουν ήδη ξεκινήσει την προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων παράγοντας κέρδη.

Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 4ο κύκλο του MITEF Greece  Startup Competition που ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου 2018, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 10 Ιανουαρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ