Άλλο  ένα TEDx Athens ολοκληρώθηκε και όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν μία δυνατή εμπειρία για όσους βίωσαν από κοντά την εμπειρία αυτή.

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου, όσοι παρακολούθησαν το event απόλαυσαν δυνατές ομιλίες, άκουσαν ιστορίες για τα Origins των καλεσμένων, εμπνεύστηκαν από το άνοιγμα καρδιάς των ομιλητών του TEDx Athens και ταυτόχρονα ψυχαγωγήθηκαν από τα καλλιτεχνικά σχήματα και το διαρκές πάρτι που συνέβαινε όλη μέρα στο City Link.

Η μέρα ξεκίνησε με δυνατή μουσική και με τους Music Box, μία ελληνκή ομάδα από δέκα popper χορευτές και συνέχισε καλλιτεχνικά με την παρουσίαση της Αλεξάνδρας Αντωνοπούλου, καθηγήτρια design σε πανεπιστήμια στη Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν πολλοί σημαντικοί δημιουργοί από όλα τα πεδία της τέχνης, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας.

Ο Guy Goldstein, αναλυτής στο Cyber Desk της Wikistrat μίλησε για την απαρχή και εξέλιξη του κυβερνο-κόσμου και τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ενώ γύρω από το ίδιο θέμα ο Carl Miller γκουρού των social media έθιξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα της άμεσης δημοκρατίας μέσα από το διαδίκτυο.

Ο Faramerz Dabhoiwala, συγγραφέας, ιστορικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μίλησε για την ιστορία του σεξ και της απελευθέρωσής του στην πάροδο των αιώνων, κάτι που μας έκανε να νιώσουμε ανακουφισμένοι που έχουμε αφήσει πίσω μας τις σκοτεινές ιστορικές περιόδους, που η πράξη αυτή διωκόταν ως έγκλημα.

Μας εντυπωσίασε ο Γιώργος Πίττας, επιχειρηματίας, συγγραφέας και blogger γαστρονομίας με θέμα την αναζήτηση της προσωπικής μας ταυτότητας, με μία κατάθεση ψυχής που ξεχείλιζε από μοναδικότητα και αυθεντικότητα, αποδεικνύοντας με τη στάση του, την αξία του θέματός του.

Μεγάλη αίσθηση στο κοινό έκανε ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Πρόεδρος της Επιτροπής του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Δικηγόρος. Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μίλησε για τον έρωτα και την όραση, και πως απελευθερώνοντας το αίσθημα αυτό από το οπτικό του ερέθισμα, μπορούμε να κερδίσουμε μία αποκαλυπτική εμπειρία.

Tη βραδιά έκλεισε η σημαντική ελληνίδα συγγραφέας Άλκη Ζέη, η οποία μίλησε για τις ρίζες της δικής της πορείας ζωής.

Στο σύνολό τους οι ομιλίες είχαν ένα κοινό στόχο, να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, να συντονιστούμε με το πραγματικό μας είναι, και να κάνουμε το πιο μεγάλο δώρο στο σύμπαν, όπως πολύ όμορφα είπε η Αλίκη Θεοφιλόπουλος, σκηνοθέτιδα της Disney, να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό και να ενωθούμε με αυτόν.