Η μνημειώδης έκθεση από το Barbican Centre του Λονδίνου για την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στο χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού έρχεται στη Στέγη! 

Στη Στέγη, η ψηφιακή τεχνολογία, εκτός των άλλων, είναι μια γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, την παράδοση με την εξέλιξη. Έτσι, στο εργαστήριο αυτό άτομα άνω των 65 ετών δοκιμάζουν να φτιάξουν παραδοσιακά έργα «από τη ζωή τους» με τη χρήση ψηφιακών μέσων! Συλλογική Μνήμη και Προσωπικό Βίωμα, Λαϊκή Τέχνη και Παράδοση, καθημερινές πρακτικές και τέχνες ενός άλλου καιρού, μεταμορφώνονται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, για να ξαναδημιουργηθούν πιο ζωντανές από ποτέ!

Στο πρωτότυπο αυτό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα κεντήσουν όλοι μαζί ένα διαδραστικό εργόχειρο, συνδυάζοντας τη χειροτεχνία της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης με την ψηφιακή τεχνολογία! Το εργόχειρο αυτό, όμως, θα δημιουργηθεί όχι μόνο με συμβατικές κλωστές, αλλά και με κλωστές από τις οποίες θα περνά ηλεκτρικό ρεύμα, επιτρέποντας έτσι την τοποθέτηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων κάτω από κάθε γράμμα. Πατώντας τα κεντημένα γράμματα, που θα έχουν αισθητήρες αφής, θα ενεργοποιούνται ηχητικές αφηγήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίες θα έχουν ηχογραφηθεί κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Κάθε φορά θα ακούγεται και μια διαφορετική προσωπική αφήγηση των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ομάδα.

Γιατί η Ψηφιακή Επανάσταση ξεκινά μετά τα 65!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.