Έξι Έλληνες επιχειρηματίες επιλέχθηκαν και συμμετείχαν στηn Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας 2016 (GES) που έλαβε χώρα στις 22-24 Ιουνίου, στο Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια. Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Προέδρου Ομπάμα να επεκτείνει την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των οικονομικών ευκαιριών σε όλο τον κόσμο, η GES συγκεντρώνει τους καλύτερους καινοτόμους, στοχαστές, κοινωνικούς επιχειρηματίες και επενδυτές από το 2010. Κάθε GES λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική περιοχή του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την υποσαχάρια Αφρική. Η φετινή GES πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στην καρδιά της Silicon Valley.

Οι παρακάτω Έλληνες επιχειρηματίες συμμετείχαν στη φετινή GES:

Ιωάννα Φωτοπούλου, Project Manager, Social Impact Award
Ζωή Γιαβρή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Advantis Medical Imaging
Μάγκυ Κοντού, Συνιδρύτρια & Επικεφαλής Καινοτομίας, SimpleApps / Tourismart
Αναστασία Σιάπκα, Συνιδρύτρια, Code it Like a Girl
Κωνσταντίνος Συνοδινός, Ιδρυτής, Championsid.com
Ξένια Βασιλειάδη, Ιδρύτρια, TripElina

Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πέντε γυναίκες, σηματοδοτώντας το σημαντικό ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η GES χρηματοδοτούν τη συμμετοχή των εν λόγω επιχειρηματιών, καθώς και μία Ελληνίδα δημοσιογράφο, τη Μαρία Ακριβού από το Fortune Greece.

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας η ελληνική αποστολή θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με εκατοντάδες αντίστοιχες από όλο τον κόσμο και να εντοπίσει ευκαιρίες για συνεργασία και χρηματοδότηση.

Περισσότερα εδώ.