Άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία μπορούν να συνυπάρξουν μέσα από μία εκτεταμένη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων σύγχρονου χορού,  που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μια πρόκληση-εμπειρία ανταλλαγής και διαλόγου, επαφής και γνώσης για βλέποντες και μη βλέποντες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες της κίνησης. Στόχος είναι, μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, με διάθεση εξερεύνησης και ανάπτυξης της κίνησης, να δημιουργηθεί μία ομάδα με δυνατούς δεσμούς και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, μελέτη της σωματικής φόρμας και λειτουργίας των αισθήσεων, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να κινηθούν, να χορέψουν και να συνεργαστούν με τους άλλους. Θα πειραματιστούν με την κίνηση και τις δυνατότητες του σώματος, την επαφή, τη φωνή, το λόγο και τη μουσική.

Το εργαστήριο θα εξελιχθεί σταδιακά μέσα από τις εβδομαδιαίες πρακτικές συναντήσεις μας, τη συζήτηση και ανατροφοδότηση, μεταμορφώνοντας ιδέες και αισθήσεις σε χορευτική πράξη, μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης και ανάπτυξης του καθενός ξεχωριστά αλλά και της ομάδας εν γένει.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.