Η Δανάη Γκόνη είναι μια αρχιτέκτονας και digital artist που δημιουργεί ψηφιακές εικονογράφησεις σουρρεαλιστικών – δυστοπικών ιστοριών στην πόλη. Ένα από τα project της είναι η σειρά κολάζ ‘Urban Crisis Resort’. Στο ‘Urban Crisis’, η Αθήνα είναι αναφορά χωρικά και κοινωνικά, με μια δόση χιούμορ και πολύχρωμης ειρωνείας.

Η πόλη απεικονίζεται σαν δίπολο αναψυχής και απελπισίας. Οι εικόνες αυτές έχουν ταυτόχρονα δύο ατμόσφαιρες, μια δυστοπική και μια διασκεδαστική, αποσκοπώντας σε μια ποπ-σουρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας. «Η τεχνική του κολάζ φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, που η πρόσβαση στην εικόνα είναι απεριόριστη. H υβριδική του φύση το καθιστά ένα μέσο ικανό να εκφράσει το σημερινές ποιότητες: σουρρεαλισμός, χιούμορ, κοινωνικό και πολιτικό σχόλιο.

Ένα κολάζ είναι μια καινούρια εικόνα φτιαγμένη από ήδη υπάρχουσες-αντιπαράθεση και επαναπροσδιορισμός. Με αφετηρία το πεδίο της αρχιτεκτονικής, με αφορούν οι δυναμικές του χώρου και του κτισμένου περιβάλλοντος, η αισθητική της αστικής ζωής, το πώς αποτυπώνονται στο δημόσιο χώρο τα κοινωνικά κινήματα, η αστικότητα σαν ταυτόχρονη συνθήκη συλλογικότητας και απομόνωσης.»

Περισσότερα στο greekfoundation.com.
digital-collage-illustrations-danai-gkoni-7-1000x708
digital-collage-illustrations-danai-gkoni-9-1000x667