Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχάρη πρόσφατα την ελληνίδα Βιοτεχνολόγο Ελένη Αντωνιάδου για την παραλαβή του αναγνωρισμένου Διεθνούς Βραβείου Sciacca “Science 2016”.

Η  Ελένη Αντωνιάδου έφυγε από την Ελλάδα το 2009, αφού απέκτησε το  διδακτορικό της πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών και Βιοϊατρικής Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο University College του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, όπου απέκτησε  μεταπτυχιακούς τίτλους στη Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική, στην  Εμβιομηχανική και την μηχανική ιστών, αντίστοιχα.

‘Eχει λάβει αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα για τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη σωτήριων θεραπειών μέσω  μεταμόσχευσης  τεχνητών οργάνων και είναι κάτοχος  πολλών βραβείων, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου της NASA – ESA Εξαιρετική Ερευνήτρια για το 2012, του βραβείου “50 for the Future”,ενώ  ψηφίστηκε γυναίκα της Χρονιάς  για το 2013 στα ετήσια βρετανικά Βραβεία  FDM Everywoman in Technology .

Επιπλέον, η Ελένη Αντωνιάδου έχει λάβει πολλές υποτροφίες για  τις διδακτορικές σπουδές της, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως Ερευνήτρια στο εργαστήριο της NASA, Mars Exploration Lab, μελετώντας τις επιδράσεις των μεταβολών της ατμοσφαιρικής πίεσης στο νευρικό σύστημα των αστροναυτών.

Πηγή newdiaspora.com.

eleni-antoniadou-nasa-2

 

Antoniadou-NASA-011