Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 6η χρονιά το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, στο Μέγαρο Αθηνών, από την 1η μέχρι και την 3η Απριλίου, 2016.

Στο πλαίσιο του τριημέρου συμμετείχαν πολλοί παράγοντες από το επιχειρηματικό χώρο της χώρας, με στόχο να ενημερώσουν, να καθοδηγήσουν και να εμπνεύσουν τους νέους, που επιθυμούν να ασχοληθούν με το επιχειρείν.

Η κα Τζίνα Μαμιδάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος των Bluegr Hotels & Resorts και Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη μίλησε στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας για τους πολλαπλούς ρόλους ενός ολοκληρωμένου ηγέτη, για την αξία και τα χαρακτηριστικά του ‘ολιστικού’ ηγέτη.

Συγκεκριμένα η κα Μαμιδάκη συμμετείχε την Κυριακή 3 Απριλίου στο πάνελ “Ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα των νέων”, μαζί με τους Φώτη Δραγανίδη, Διευθυντή Tεχνολογίας στη Microsoft Hellas, Παπαστράτο με το Startup Greece Awards και τον κύριο Νούσια Αλέξανδρο, από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας του Ομίλου Libra.

Η κα Μαμιδάκη μίλησε για την στήριξη που οφείλουν οι παλαιότεροι επιχειρηματίες ηγέτες να προσφέρουν στους νέους, μέσω υπεύθυνου και συστηματικού mentoring, διότι η μετάδοση της έμπρακτης γνώσης και της εμπειρίας στο πεδίο δράσης, είναι αυτά που μπορούν ουσιαστικά να βοηθήσουν τα παιδιά στο ξεκίνημά τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία LoveGreece.com στόχος της οποίας είναι η υλοποίηση αυτής της ευθύνης προς τους νέους. Μέσα από ιστορίες και προσωπικές αφηγήσεις Ελλήνων που έχουν καταφέρει να στήσουν τη δική τους επιχειρηματική ή και καλλιτεχνική ιδέα, στόχος του LoveGreece είναι να δώσει το παράδειγμα και ταυτόχρονα να προβάλλει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλο τον κόσμο.

“Είναι σημαντικό να θέτουμε τις βάσεις και να δείχνουμε το δρόμο στα νέα παιδιά, και παράλληλα να επικοινωνήσουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα υγιούς και δραστήριας επιχειρηματικότητας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Τζίνα Μαμιδάκη.”

 

20160403 GREY IMAGES-IXO-3382

 

20160403 GREY IMAGES-IXO-3387