45 νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες παρουσιάζουν έργα από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας τη δική τους αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας.

Πώς προσλαμβάνονται τα έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων, όπως του Gerrit Rietveld, του Mies van der Rohe, του Álvaro Siza, του Toyo Ito και του Τάκη Ζενέτου από την νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων; Και πως αυτά μεταμορφώνονται σε αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας;

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και η διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX διοργανώνουν για τρίτη χρονιά την ημερίδα “ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ”, το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με ελεύθερη είσοδο.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων, σε ένα μαραθώνιο αρχιτεκτονικών παρουσιάσεων, από όλο τον κόσμο, από τις αρχές του 1900 μέχρι σήμερα, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφετηρία δικής τους δημιουργίας.

Τα κτήρια που θα παρουσιαστούν προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία έως το ουτοπικό. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων: ιδιωτικές κατοικίες, κτήρια γραφείων, κήποι, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αθλητικά κέντρα, εργοστάσια, εμπορικά καταστήματα, βιβλιοθήκες, δημόσια κτήρια, μνημεία και μουσεία.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.

Περισσότερα εδώ.