Μια ομάδα δυτών από την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο καταδύθηκε στον βυθό του Αγίου Νικολάου την προηγούμενη Τρίτη, κατά τη διάρκεια της Ecoweek Κρήτης 2016.

Η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης ιδρύθηκε το 1999 και αποτελείται από 18 εθελοντές δύτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και προσφέρουν τη βοήθειά τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ορεινής διάσωσης, αναζήτησης και διάσωσης εδάφους, αστικής έρευνας και διάσωσης, διάσωσης θαλάσσης, εκκένωσης και αποστολές πρώτων βοηθειών οι οποίες είναι αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών, πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες και ατυχήματα.

crete_106_0545Την προηγούμενη Τρίτη, οι δύτες – με την υποστήριξη του Καταδυτικού Κέντρου Πέλαγος – καθάρισαν το βυθό της παραλίας Άμμος στον Άγιο Νικόλαο, βγάζοντας συντρίμμια, ελαστικά, δοχεία κασσίτερου, δίχτυα και άλλα πολλά.

Μία από τις κύριες αποστολές της ομάδας είναι να εκπαιδεύσει τους νέους και τους κατοίκους σχετικά με το πώς να αντιδράσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

“Η ομάδα αποτελείται από τοπικούς επαγγελματίες από διάφορους τομείς, οι οποίοι είναι επίσης δύτες και οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για την εκπαίδευση και τη συμβολή στο περιβάλλον, αλλά και στην κοινότητα”, είπε ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Κουλουγουσίδης στο Greek Travel Pages (GTP), προσθέτοντας ότι η υποστήριξη είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

crete_106_0544

Το Ecoweek Κρήτης 2016 ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου και ήταν μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, το bluegr Hotels & Resorts, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, το Δίκτυο Ecoweek, την Περιφέρεια Λασιθίου και το LoveGreece.com.

Πηγή gtp.gr.