Ο φωτογράφος Λουκάς Βασιλικός μίλησε στο The Greek Foundation, communtity partner του LoveGreece.com για τις προκλήσεις της φωτογραφίας δρόμου, τη δουλειά του και τα ενδιαφέροντά του, και την κρίση στην Ελλάδα.

Ο Βασιλικός ξεκίνησε την φωτογραφία το 2006 και σύντομα η δουλειά του ξεχώρισε στη αναπτυσσόμενη διαδικτυακή σκηνή της φωτογραφίας δρόμου κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Το 2014 επιλέχτηκε από την Gomma Books για να συμμετάσχει στο λεύκωμα σύγχρονης φωτογραφίας Suture. Ως μέλος της κολεκτίβας Depression Era, ο Βασιλικός ανήκει στην ομάδα εικαστικών, ερευνητών και συγγραφέων που αποτυπώνουν την Ελληνική κρίση και συμμετείχε στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2014 στο Palais de Beax Arts (Bozar).

Ανήκει ακόμα στην διεθνή διαδικτυακή ομάδα «street-photographers» και είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Το καλλιτεχνικό του έργο κινείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες, την φωτογραφία δρόμου από την μία, και την ιδιόρρυθμη διερεύνηση των οικογενειακών δεσμών και των ενδόμυχων φόβων της απώλειας από την άλλη.

Διαβάστε τη συνέντευξή του εδώ.

To TheGreekFoundation.com είναι ένας οργανισμός που προάγει τον ελληνικό πολιτισμό σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Λειτουργεί ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, μέσω της προώθησης της πολιτιστικής παραγωγής μέσα από το σύνολο των δημιουργικών εκφράσεων, συνδέοντας τους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και θέτοντας τις βάσεις για νέες προοπτικές με όραμα.

 

lukas-vasilikos-im-interested-in-depicting-the-familiar-but-in-an-unfamiliar-way-2

 

 

lukas-vasilikos-im-interested-in-depicting-the-familiar-but-in-an-unfamiliar-way-3