Το 2015 ήταν μια επιχειρηματική χρονιά που τα είχε όλα. Εξελίξεις σε οικονομικό-πολιτικό επίπεδο, εκλογικές αναμετρήσεις, δημοψήφισμα, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, capital controls και φυσικά πολλούς φόρους. Πολύ συχνά ακούσαμε ξένα δίκτυα και διεθνείς οργανισμούς να μιλούν για έλλειψη ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, για ένα ασταθές φορολογικό περιβάλλον που αποτρέπει τις επενδύσεις και για έλλειψη αξιοπιστίας.

Παρόλα αυτά υπήρξαν επιχειρηματίες που μπροστά στο δίλλημα να φύγουν από μια χώρα που μόνο φόρους και οικονομικά προβλήματα μπορεί να τους προσφέρει ή να σηκώσουν τα μανίκια και να «τραβήξουν κουπί», εκείνοι επέλεξαν το δύσκολο δρόμο, έβαλαν «πλάτη» και δικαιώθηκαν. Προχώρησαν σε μια σειρά από επενδύσεις και deals εξασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και περνώντας διεθνώς το μήνυμα πως η ελληνική οικονομία μπορεί να αναγεννηθεί από της στάχτες της όπως ο φοίνικας.

Το FortuneGreece.com επέλεξε τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες για το 2015, και ανάμεσά τους είναι τα μέλη μας Pharmathen και Aegean.

Μπορείτε να δείτε τις συνεντεύξεις τους εδώ και εδώ.

Περισσότερα σχετικά με το άρθρο εδώ.

Πηγή: Fortunegreece.com