Ό,τι δεν περιγράφεται με λόγια, ίσως απαλύνεται με πράξεις. Αν έχεις βιώσει τι θα πει να εγκαταλείπεις τη ζωή που έχτισες και τον τόπο σου που γκρεμίζεται, αισθάνεσαι πολλαπλάσια την ευθύνη.

Η οικογένεια Δρακούλη, έχοντας διαχρονικά νωπό το βίωμα «πρόσφυγας», από το 1922, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Σμύρνη, συναισθάνεται εκείνους που χρειάζονται βοήθεια αυτές τις ώρες και στηρίζει το ελληνικό τμήμα των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα”, το οποίο, εδώ και 25 χρόνια, δρα καταλυτικά εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Ο Σμυρναίικος Καφές της Οικογένειας Δρακούλη προσφέρει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του, ώστε να μοιραστούν 750 kit με είδη πρώτων βοηθειών σε εκείνους που αγωνίζονται για την επιβίωση και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Γιατί το μόνο σύνορο που επιτρέπεται ανάμεσα στους ανθρώπους είναι το απόν.

Για την ιστορία, το πρώτο-πρώτο φλιτζάνι καφέ της Οικογένειας Δρακούλη φτιάχτηκε στη Σμύρνη, το 1920, από τα χέρια του παππού Ιάκωβου. Μέχρι σήμερα, και αφού η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και μετεξέλιξε τον καφέ της, δημιουργώντας τον Σμυρναίικο καφέ δια χειρός του Ντίνου Δρακούλη, αμέτρητα φλιτζάνια Σμυρναίικου καφέ έχουν ψηθεί ανά τη χώρα, όλα όμως πάντα θυμίζουν εκείνο, το πρώτο-πρώτο, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες και το μεράκι μιας άλλης εποχής. Το αποτέλεσμα: ένας εξαιρετικός καφές, με σημαντική κληρονομιά και ιστορία στο βαθύ άρωμα και τη χαρακτηριστική πολυεπίπεδη γεύση.

Σμυρναίικος Καφές της Οικογένειας Δρακούλη. Ο άνθρωπος από τον καφέ του φαίνεται.