Η Τζίνα Μαμιδάκη ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Bluegr Hotels & Resorts και Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη έδωσε μία σφαιρική συνέντευξη στο DesignHotels.com για τα αγαπημένα της ταξίδια, την ομορφιά στη ζωή της, το LoveGreece.com και μερικά από τα πετυχημένα μέλη του.

Ποια  είναι η πιο τρελή σας ταξιδιωτική εμπειρία;

Η πιο τρελή μου εμπειρία νομίζω είναι ένα ταξίδι στο Κιότο που έκανα μαθήματα καράτε με έναν καθηγητή με ένα πόδι. Κάναμε καράτε ασταμάτητα για 4 μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, με έναν καθηγητή που είχε 9 νταν και ένα πόδι. Η δεύτερη είναι που ταξίδεψα στην Αυστραλία και στο Great Barrier Reef σε 48 ώρες χωρίς να σταματήσω να κοιμηθώ.

Τι σας ενθουσιάζει όταν ταξιδεύετε;

Αυτό που ενθουσιάζει όλους πιστεύω, η νέα εμπειρία! Να  μαθαίνεις καινούργιους πολιτισμούς, να βλέπεις πρωτοποριακές ιδέες, κάτι διαφορετικό, να παίρνεις αυτή την διαφορετικότητα και να την αναπαράγεις – είτε αυτές αφορούν στην ιστορία του τόπου, στις αρχιτεκτονικές, στις τέχνες  – και ίσως να τα υιοθετείς στην επιχείρησή σου. Πάντα κλέβω χρόνο ακόμα και στο επαγγελματικό ταξίδι που είναι βαρετό και γνωρίζω νέους ανθρώπους, πάω σε κάποιο μουσείο, είτε στα πιο hip εστιατόρια, και σε ό,τι νέο υπάρχει στην πόλη.

Πόσο σημαντικό είναι ένα καλό ξενοδοχείο όταν ταξιδεύετε;

Είναι πολύ σημαντικό. Μου αρέσουν τα μικρά ξενοδοχεία με άριστο, ζεστό περιβάλλον και υψηλή αισθητική. Άριστα στρώματα και μαξιλάρια, άριστη θερμοκρασία δωματίου, καλή οξυγόνωση δωματίου, όλα να είναι τέλεια. Θυμάμαι είχα πάει σ’ ένα ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ το οποίο ήταν εξαιρετικά όμορφο, πολύ άνετο. Δύο αδέλφια το διαχειριζόντουσαν, και μια γυναίκα καθάριζε. Το πρωινό ήταν σε χάρτινη σακούλα το οποίο στο κρεμούσαν στην πόρτα σου και σε ξυπνούσαν με την αγαπημένη σου μουσική. ‘Ηταν άριστο αν και δεν ήταν ούτε 4 αστέρων ξενοδοχείο. Άρα το motto μου είναι να είσαι αυθεντικός, καινοτόμος και επαγγελματίας.

Γιατί Design Hotels?

Γνώρισα τον Klaus Schentliger το 1998-1999. Διαχειριζόταν 10 μικρά ξενοδοχεία και είχε μεγάλες ιδέες. Τοποθετούσε το θέμα ολιστικά. Ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε στη συζήτηση η μόδα, η  καινοτομία, η αισθητική, το μοντέρνο. Ήταν η εποχή που γινόταν η επανάσταση από το κλασικό και τα ξενοδοχεία αλυσίδες και μπήκε η ιδέα κάθε δωμάτιο να είναι διαφορετικό. Από την τραγική τυποποίηση στο άλλο άκρο της αισθητικής, του ιδιαίτερου, του μοναδικού. Ο λόγος που τον επισκέφθηκα ήταν μία γενικότερη δυσαρέσκειά μου με τις αλυσίδες, οπότε το Life Gallery έγινε μέλος των Design Hotels το 2004.

Τι σας κάνει να ξυπνάτε το πρωί; 

Αυτό που με κάνει κάθε πρωί να σηκώνομαι κάθε πρωί είναι τα παιδιά μου. Οι επιχειρηματίες είμαστε από τους ανθρώπους που προσπαθούν, δεν απογοητευόμαστε τόσο συχνά, και όταν απογοητευόμαστε επιμένουμε. Οι ολιστικοί ηγέτες πρέπει να επενδύουμε σε ένα καλύτερο αύριο και να φτιάξουμε τις συνθήκες για τις επόμενες γενιές που θα έρθουν. Να είμαστε μέντορες με δυνατή ηθική και κοινωνική προσφορά – αυτοί είναι οι λόγοι που με έκαναν να δημιουργήσω το LoveGreece.com, να αφήσω μία κληρονομιά που θα μαρτυράει το πιο δημιουργικό και δραστήριο κομμάτι της Ελλάδας, μία πρωτοβουλία να επανορθωθεί και να προωθηθεί η εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, μέσα από χαρισματικούς ανθρώπους.

Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια για τα μέλη σας στο LoveGreece.com και τα υπέροχα προϊόντα τους;

Η Salty Bag ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 2013 ως η πρώτη ελληνική upcycling εταιρία. Οι τσάντες τους είναι χειροποίητες, φτιαγμένες από μεταχειρισμένα ιστία και κάθε κομμάτι εμπεριέχει την ιστορία του από τη θάλασσα.

Η Apivita είναι μία εταιρία που ξεπερνάει τα όρια μίας ακόμη εταιρίας φυσικών καλλυντικών. Είναι μια ελληνική εταιρία που κουβαλάει μέσα της την κοινωνία των μελισσών, την αρχαία φιλοσοφία και την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη στην ομορφιά και την υγεία. 

Τέλος, το όραμα της Coco-mat είναι να προσφέρει στον κόσμο τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ύπνου, φτιαγμένα με οικολογικές μεθόδους. Είναι ο καλύτερος ύπνος που μπορούμε να έχουμε, υποστηρίζοντας παράλληλα το ευαισθητοποιημένο design!

Όλη η συνέντευξη εδώ.

story-gina-mamidacis-partners-love-greece-a-01-x2