Μόλις ένας μήνας έμεινε μέχρι να κλείσουν οι υποψηφιότητες για τη 10η διοργάνωση των Sony World Photography Awards 2017.

Τα Sony World Photography Awards δημιουργήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο. Το 2016, ο διαγωνισμός έλαβε ένα αριθμό συμμετοχών ρεκόρ, με 230.130 εικόνες από 186 χώρες. Τον τίτλο του “Φωτογράφου της Χρονιάς” απέσπασε ο Ιρανός φωτορεπόρτερ Asghar Khamseh, ενώ ο τίτλος για τον κορυφαίο Φωτογράφο της χρονιάς στον Ανοιχτό Διαγωνισμό απονεμήθηκε στον Kei Nomiyama από την Ιαπωνία.

Οι συμμετοχές στα Sony World Photography Awards είναι ελεύθερες, μέσω του www.worldphoto.org.  Οι καταλυτικές ημερομηνίες για υποβολή συμμετοχής σε κάθε κατηγορία είναι:

  • 5 Ιανουαρίου, 2017 – Ανοιχτός Διαγωνισμός– βραβεύεται η καλύτερη φωτογραφία μεταξύ 10 κατηγοριών
  • 5 Ιανουαρίου, 2017 – Διαγωνισμός Νέων – Καλύτερη εικόνα που ανταποκρίνεται σε ένα δεδομένο brief σε κάθε φωτογράφο, ηλικίας 12-19
  • 5 Ιανουαρίου, 2017 – Εθνικά Βραβεία – ανάδειξη καλύτερης φωτογραφίας από αυτές που καταχωρήθηκαν από περισσότερες από 60 χώρες στον Ανοιχτό Διαγωνισμό
  • 10 Ιανουαρίου, 2017 Διαγωνισμός Επαγγελματιών – 10 κατηγορίες που θα κριθούν από το σύνολο της δουλειάς.

Περισσότερα στο epixeiro.gr.