Η Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη που υποστηρίζει το LoveGreece.com και ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Bluegr Hotels & Resorts μιλάει στο epixeiro.gr

Η δημιουργικότητα, το ταλέντο και η εξωστρέφεια, είναι τα συστατικά της υγειούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας, πράγμα που αποτελεί ζητούμενο στην Ελλάδα του σήμερα. Οι νέοι επιχειρηματίες έχουν πραγματικά ανάγκη από στήριξη και εδώ έρχεται τοLoveGreece.com να βοηθήσει τους ταλαντούχους Έλληνες. Στην Ελλάδα υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι διακρίνονται από δημιουργικότητα, ήθος και όραμα και η δουλειά τους πραγματικά αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι τα κριτήρια ωστόσο με τα οποία επιλέγονται οι επιχειρήσεις που θα προβληθούν μέσω του LoveGreece.com; «Τα κριτήρια στην ουσία αντανακλούν και τις δικές μας αξίες και επιχειρηματικούς στόχους» μας απάντησε και συνέχισε λέγοντας «μας ενδιαφέρουν καινοτόμες ιδέες είτε πρόκειται για υπηρεσίες ή προϊόντα, που έχουν δυνατότητα δυναμικής ανάπτυξης».

Ζητούμενο άλλωστε είναι εκτός από την πρωτοτυπία και η βιωσιμότητα.

«Σαφώς θέλουμε τα μέλη μας να έχουν μία σημαντική δράση κοινωνικής ευθύνης, γιατί είναι ένας τρόπος έκφρασης των αξιών που πρεσβεύουμε, ενδιαφέρον και αγάπη για το κοινωνικό σύνολο και τον άνθρωπο, ηθική επιχειρηματική δράση, ακεραιότητα και φυσικά επιθυμία για mentoring, για μετάδοση δηλαδή της γνώσης στις επόμενες γενιές. Το σημαντικότερο όμως από όλα, είναι η αγάπη για την πατρίδα» μας επισήμανε.

Τη ρωτήσαμε και για τα αποτελέσματα και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προβολή των επιχειρήσεων μέχρι τώρα. Αρχικά γίνεται με μία συνέντευξη μας είπε, η οποία έχει τη μορφή μικρού documentary με υπότιτλους στα Αγγλικά, αφορά στο έργο του μέλους και τους μελλοντικούς του στόχους και ετοιμάζεται από την ομάδα του LoveGreece.com.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ διευρυμένο δίκτυο συνεργατών επικοινωνίας οι οποίοι προβάλλουν τις συνεντεύξεις αυτές με στόχο να πετύχουμε τη μεγαλύτερη διάδοσή τους στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, γιατί εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα» σχολίασε.

Μία τέτοια συνεργασία που βοηθάει στην προώθηση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος είναι η προβολή video και συνεντεύξεων του LoveGreece.com στη μόνιμη στήλη LoveGreece στο www.epixeiro.gr.

Για την καλύτερη προώθηση των μελών του, το LoveGreece.com συμμετέχει και σε διάφορα events. Ένα παράδειγμα είναι η συμμετοχή του στο πρώτο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που έγινε στους Δελφούς, όπου προσφέρθηκαν ως δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες προϊόντα επιλεγμένων μελών, όπως επίσης και η συμμετοχή του σε επιχειρηματικό φόρουμ στις Βρυξέλλες στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και η συμμετοχή πριν από αυτό σαν χορηγός και στρατηγικός συνεργάτης στην ετήσια συνάντηση των DESIGN HOTELS.

Το LoveGreece.com έχει σημαντική παρουσία και στα κοινωνικά δίκτυα γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλο το υλικό και το περιεχόμενο προωθείται πολύ ενεργά και μέσα από αυτά.

Η ερώτηση βέβαια που ταλανίζει όλους τους νέους που επιχειρούν σήμερα στην Ελλάδα είναι – άραγε υπάρχει προοπτική-;

Στην ερώτηση αυτή απαντάει από μόνο του το motto του LoveGreece.com το οποίο είναι «We believe, we can».

«Οι Έλληνες μπορούν και οι νέοι μπορούν ακόμα περισσότερο» μας είπε η κ. Μαμιδάκη. Καθώς είναι ικανοί, δημιουργικοί, εργατικοί, εφευρετικοί, αντέχουν στις δυσκολίες, προσαρμόζονται γρήγορα, έχουν ικανότητες, καινοτομούν, και μπορούν να ηγηθούν.

«Πιστεύω ότι οι νέοι και όλοι μας πρέπει να δημιουργήσουμε κουλτούρα συνεργασίας, να συγκεντρωνόμαστε στον στόχο μας, να μην το βάζουμε κάτω, να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας να ανθίσουν και να εξελιχθούν και να μάθουμε ότι η αποτυχία δεν είναι καταστροφή» δήλωσε.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν προοπτικές εξέλιξης για τους νέους επιχειρηματίες. Άλλωστε το πιο σημαντικό όπως μας είπε είναι οι νέες εταιρείες να τραβήξουν την προσοχή και την εμπιστοσύνη από διεθνή funds και επενδυτές. Όπως για παράδειγμα έγινε με την Workable, μια Ελληνική startup που ιδρύθηκε το 2012 και η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε χρηματοδότηση 27 εκατ. δολαρίων, έχει παρουσία σε 3.000 επιχειρήσεις και 52 χώρες χρησιμοποιούν σήμερα τις υπηρεσίες της.

«Αν λοιπόν ονειρευτούν το επιχειρείν, μπορούν και να το κάνουν» τόνισε.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο epixeiro.gr.

mamidaki_01