Το πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας της PRAKSIS με κύριο χρηματοδότη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που υλοποιείται ήδη από τον Μάρτιο του 2012, συνεχίζει τον τέταρτο κύκλο δράσης του στην Περιφέρεια Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Από τον Ιανουάριο του 2016, γίνονται δεκτά αιτήματα είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της PRAKSIS (www.praksis.gr) είτε τηλεφωνικά στο 210 520 5200 για την Αθήνα και στο 2310 502777 για τη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακουφίσει νοικοκυριά ελλήνων με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες και να συσσωρεύουν οφειλές λόγω των οποίων απειλείται η κατοικία τους. Επίσης, να ενδυναμώσει τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού μέσα από την εργασιακή συμβουλευτική ώστε να διευρύνουν τον ορίζοντα αναζήτησης εργασίας και να ανακτήσουν την αυτονομία τους.

Μια ομάδα αποτελούμενη από κοινωνικούς επιστήμονες, εργασιακούς συμβούλους, χρηματοπιστωτικό σύμβουλο και νομικό πλαισιώνει την προσπάθεια της κάθε οικογένειας ξεχωριστά.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών, το πρόγραμμα καλύπτει μέρος του στεγαστικού δανείου ή ενοικίου της κατοικίας που διαμένουν, καθώς επίσης λογαριασμούς ΔΕΚΟ και έξοδα διατροφής. Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των νοικοκυριών που έχουν μέχρι τώρα εξυπηρετηθεί, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έχοντας υψηλές οφειλές και βρίσκονταν σε πλήρη αδυναμία να τις αποπληρώσουν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

26b33caaef7743e754fb342fd3a11a4d1431546094

 

koinwnikh+katoikia+2