Τα σχολεία Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνων-Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν από την Microsoft ως Microsoft Showcase Schools για το 2015-2016.

Τα φετινά Microsoft Showcase Schools κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον τους, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση mobile και cloud τεχνολογίας, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Τα σχολεία αυτά εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 400 κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειες και τις καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην εξέλιξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα.

Ως σχολεία «Showcase», θα συνεργάζονται στενά με τη Microsoft για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων σχολείων που ανήκουν στην κοινότητα, πάνω σε εκπαιδευτικές πρακτικές.

Τα Microsoft Showcase Schools αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα των σχολείων που αξιοποιούν με πολλούς τρόπους την καινοτομία ως κινητήριο δύναμη για να συνδεθούν, να εμπνεύσουν τους μαθητές και να δημιουργήσουν μια κοινότητα εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας» δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft. «Αυτά τα σχολεία στην πραγματικότητα μεταμορφώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και προσφέρουν μια πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, δίνοντας τους τη δυνατότητα να καταφέρουν περισσότερα».

Tα Showcase Schools, πέρα από το γεγονός ότι αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα για την καινοτόμα προσέγγιση τους προς τη νέα γενιά εργατικού δυναμικού, λαμβάνουν επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα ακόλουθα οφέλη από τη Microsoft:

– Συνεργασία με μια διεθνή ομάδα ηγετών σκέψης
– Ειδικές τιμές στα έπιπλα SteelCase Education για σχολικές αίθουσες
– Ειδικος εκπαιδευτικούς (MIE Experts) με σκοπό να βοηθάνε στην εξέλιξη της καινοτομίας και στο να στηρίζουν το προσωπικό, τους συναδέλφους και τους μαθητές
– Πρόσβαση σε επαγγελματική ανάπτυξη για εκπαιδευτικούς εντός των σχολείων τους
– Προσκλήσεις για Διεθνείς ή Περιφερειακές εκδηλώσεις
– Μηνιαία κοινοτικά Webinars και ομαδικές συζητήσεις στο Yammer, αποκλειστικά για τα Showcase Schools
– Υπογραφή για το email και ψηφιακή σήμανση.

Πηγή: http://www.epixeiro.gr/