Σύμφωνα με την έρευνα «Από τις συνήθειες του lockdown σε ένα νέο τρόπο ζωής» της Ipsos Mori για τη Samsung 1 στους 3 Ευρωπαίους εστιάζει σε αγορές που αποσκοπούν στην προσωπική ευεξία και βελτίωση του σπιτιού.

Καθοριστικός παράγοντας σε αυτήν τη τάση που φαίνεται πως άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες και προτιμήσεις ήταν η έκρηξη της πανδημίας και το lockdown. Στην έρευνα αναφέρεται πως είναι 10 φορές πιθανότερο να ξοδέψουν οι καταναλωτές επιπλέον χρήματα σε έξυπνες τεχνολογίες ή συσκευές από ό,τι σε επώνυμα ρούχα.

Φαίνεται πως έχει αναδιαμορφωθεί ο τρόπος ζωής των ανθρώπων και η προσωπική ζωή και τα σπίτια ήρθαν στο επίκεντρο. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 10.000 άνθρωποι, αριθμός ικανός να δείξει πως οι συνήθειες που υιοθετήθηκαν κατά την περίοδο του lockdown θα αλλάξουν και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, από εδώ και στο εξής.

Ο Benjamin Braun, Chief Marketing Officer στη Samsung Europe σχολίασε: «Χάρη στην τεράστια αύξηση των βιντεοκλήσεων και της κοινωνικοποίησης στο διαδίκτυο, προσκαλούμε στα σπίτια μας περισσότερους ανθρώπους από ποτέ – αν και εικονικά. Είναι λογικό ότι οι άνθρωποι θέλουν όσο ποτέ άλλοτε να εκφράσουν την προσωπικότητά τους μέσα στο σπίτι, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι πολύ πιο πιθανό να επενδύσουν σε έξυπνες συσκευές για το σπίτι παρά σε κοσμήματα ή ρούχα επώνυμων σχεδιαστών».

Πηγή: talkingpoints.gr