ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) και είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TEDGlobal).

Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDxεκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους.

Η ομάδα του TEDxAthens επιστρέφει φέτος στις 6 Φεβρουαρίου 2016, για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Το Θέατρο Παλλάς και το CityLink, γίνονται το επίκεντρο όπου δυνατές προσωπικότητες, εκπληκτικές ιστορίες και καινούργιες ιδέες, αναμένεται να χαρίσουν σε όλους όσους παραβρεθούν μια αξέχαστη εμπειρία. Περισσότεροι από 15 ομιλητές, 5 performances, συναρπαστικά workshops και πολλές εκπλήξεις συνθέτουν το ετήσιο ραντεβού της πόλης, το TEDxAthens 2016.

Με κεντρικό θέμα τις«Αφετηρίες / Origins», το TEDxAthens φέτος θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικά σημεία εκκίνησης και θα μας υπενθυμίσει τις «ρίζες» μας.  Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος θα αγγίξει θέματα της επικαιρότητας και θα παραθέσει διαφορετικές προσεγγίσεις σε γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν το κοινό τόσο συνολικά όσο και ατομικά, αγγίζοντας από προσωπικές στιγμές έως και επαγγελματικές πορείες, σχεδιάζοντας, ωστόσο, πάντα με αισιοδοξία τους δρόμους του αύριο.

Στη σκηνή του φετινού TEDxAthens το «παρών» θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο, σπουδαίοι ομιλητές, οι οποίοι είτε με τις ιδέες τους και τα οράματά τους είτε με τα επιτεύγματά τους, θα εμπνεύσουν, θα προβληματίσουν και θα μας βοηθήσουν να ανατρέξουμε στις δικές μας «Αφετηρίες». Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, ακόμη μια χρονιά, μοναδικά μουσικά δρώμενα, σχεδιασμένα αποκλειστικά για το κοινό του TEDxAthens.

15831334891_e62eba8468_z15809496606_b73108287a_z 15647392149_173f3891a1_z15647712818_9f6e91b043_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε παλαιότερες ομιλίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.ted.com, www.tedxathens.com και http://blog.tedxathens.com  ή στο Facebook http://www.facebook.com/tedxathens και στο Twitter@TEDxAthens.