Ο Κούκος είχε όνειρα. Μια καριέρα μάνατζερ και φυσικά το ανάλογο lifestyle. Απέκτησε το ωραίο αυτοκίνητο που ονειρευόταν και νοίκιασε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Είναι ένας σύγχρονος ήρωας, ένας πρώην γιάπης, που τα χάνει όλα, σπίτι, δουλειά, αυτοκίνητο, βιώνει την προσωπική καταστροφή και κλείνεται σε ψυχιατρείο. Τώρα έγκλειστος θυμάται τα θραύσματα της επιφανειακής, αστείας και μαζί τραγικής πορείας του.

Για μία ώρα περίπου οι θεατές τον παρακολουθούν να αναπολεί τη ζωή του, σ’ ένα αφηγηματικό παραλήρημα μιας παράστασης με γρήγορους ρυθμούς και χιούμορ.

Ο Κούκος είναι βασισμένο στους χαρακτήρες του έργου «Στη Φωλιά του Κούκου» του Ken Kesey, και είναι το δεύτερο θεατρικό έργο που γράφει και σκηνοθετεί ο Poka-Yio μετά το F*ART (2007). Τον ρόλο του ψυχικά διαταραγμένου και απόκληρου πρώην μάνατζερ παίζει ο ηθοποιός Μάκης Μπογέας.

“Ουσιαστικά το έργο είναι μια ελεγεία στο πρότυπο του υπερ-εγώ που πέθανε. Συμπαθώ αυτούς τους ανθρώπους και μερικές φορές αναγνωρίζω κοινά στοιχεία, άσχετα αν βρίσκομαι στον χώρο της τέχνης. Σήμερα είναι το τέλος της πραγματικότητα εκείνης της εποχής και η βίαιη ενηλικίωση», λέει ο Poka-Yio. 

Ο Poka-Yio είναι γνωστός για τη ζωγραφική και τις performances του. Είναι συν-ιδρυτής της Μπιενάλε της Αθήνας και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί σαν δημιουργός-ερευνητής στον κόσμο των οργανισμών και των επιχειρήσεων δουλεύοντας ως σύμβουλος στρατηγικής και coach για τα στελέχη τους. Είναι μέλος της επιτροπής του LoveGreece.com.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο χώρο του BIOS.TESLA Main μέχρι την Κυριακή 14/2/2016.

bogeas

Συντελεστές:

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Poka-Yio
Σκηνικά: Μαριλένα Μπατάλη
Κοστούμια: Φιλάνθη Μπογέα
Βοηθός σκηνοθέτη/ επιμέλεια παραγωγής: Δέσποινα Κασιώτη

poka-yio