Τουλάχιστον είκοσι παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση έχουν ταξιδέψει εκτός συνόρων στα πέντε χρόνια λειτουργίας της. Η εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και η υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, είναι σε πρώτη προτεραιότητα για τον Οργανισμό, που κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζοντας τις περιοδείες των παραγωγών του.

Για φέτος το καλοκαίρι έξι παραστάσεις της Στέγης ταξιδεύουν σε Φεστιβάλ του εξωτερικού, επιχειρώντας να κάνουν γνωστή στον κόσμο τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή της Ελλάδας στο πεδίο των παραστατικών τεχνών.

Στις 7 Ιουλίου έκαναν πρεμιέρα οι Blitz στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Αβινιόν με την τελευταία τους παραγωγή, το «6 a.m. How to disappear completely» που έκανε πρεμιέρα στη Στέγη του Ιδρύματος  Ωνάση, τον Οκτώβριο του 2015. Η παράσταση των Γιώργου Βαλαή, Αγγελικής Παπούλια και Χρήστου Πασαλή παρουσιάστηκε στην Opéra Grand Théâtre d’Avignon για τέσσερις μέρες, από 7 έως 10 Ιουλίου 2016.

Ο  Δημήτρης Παπαϊωάννου με το «Still Life» συνεχίζει το ταξίδι του, που ξεκίνησε το Μάιο του 2014 από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Επόμενος σταθμός η Σιγκαπούρη και το Singapore Festival of the Arts(25- 27 Αυγούστου).

Επίσης στο εξωτερικό θα παρουσιάσουν το έργο τους οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού θεάτρου, Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης και οι Vasistas της Αργυρώς Χιώτη με τα «Αίματα» του Ευθύμη Φιλίππου, σεναριογράφου του Γιώργου Λάνθιμου, που ταξιδεύουν στις 29 Σεπτεμβρίου στο Teatr Polski in Bydgoszcz. Τέλος, και οι RootlessRoot υποστηρίζονται από τη Στέγη για την περιοδεία του«Europium».

Πηγή elculture.gr.

LateNight-47

 

VASISTAS_Chioti_Emata_1