Η ομάδα Rootless Root δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα. Η προσέγγισή τους βασίζεται στην πεποίθηση πως το σώμα μας, μπορεί να γίνει το μέσο έκφρασης εσωτερικών επιθυμιών, συναισθημάτων αλλά και του οράματός μας. Η ομάδα Rootlessroot έχει αναπτύξει πολύ έντονα και το ερευνητικό πρόγραμμα “Fighting Monkey”. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένας καμβάς όπου η γλυπτική, η πάλη, ο χορός, η κίνηση και η συγγραφή ενώνονται για να εξερευνήσουν αξίες και αισθητικές απόψεις.

Αυτές τις μέρες οι Rootless Root σε συνεργασία με τους Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα μας περιμένουν για να μας «κλέψουν» στο θεατράκι που πότισε με ιδρώτα ψυχής και σώματος ο Λευτέρης Βογιατζής. Μπορεί το “έτος Σαίξπηρ” τυπικώς να έληξε, ωστόσο ο ίδιος ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός είναι ανεξάντλητος και εμπνέει κάθε χρονική περίοδο τους ανθρώπους του θεάτρου.

Οι δύο καλλιτέχνες μαζί με τους Rootless Root “γράφουν” το δικό τους έργο μέσα από μία συρραφή σονέτων και σκηνών από τα έργα του Σαίξπηρ, στην προσπάθειά τους να δώσουν αναπνοή στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα.

Το άκρως φιλόδοξο «AmorS»θα φιλοξενηθεί στις  16-17/1 και στις 23-24/1 στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής».

Πηγή enikos.gr.