Η ΜΚΟ ECOWEEK γιορτάζει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της με μια διαδικτυακή πρόκληση που καινοτομεί, εμπνέει και προωθεί την δημιουργικότητα, με διαλέξεις, εργαστήρια σχεδιασμού και μια διαδικτυακή έκθεση!

Από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, η ECOWEEK διοργανώνει τη δεύτερη διαδικτυακή της εκδήλωση ως απάντηση στους περιορισμούς του COVID-19 και στην ανάγκη εντατικοποίησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και των βιώσιμων πρακτικών προς τους ευρωπαϊκούς στόχους του 2030.

Με βασικό ομιλητή τον βραβευμένο Γάλλο αρχιτέκτονα Nicola Delon (Encore Heureux Architectes) και 15 ειδικούς από 16 χώρες ειδικούς στον τομέα της πολιτικής, του σχεδιασμού, της κυκλικής οικονομίας, της βιοποικιλότητας και άλλων – οργανωμένες σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο πολιτιστικών ιδρυμάτων EUNIC του Τελ Αβίβ. Με 48ωρα εργαστήρια σχεδιασμού και μια μοναδική διαδικτυακή έκθεση που θα εμπνεύσει με ιδέες που δημιουργήθηκαν σε πάνω από 200 εργαστήρια σχεδιασμού της ECOWEEK σε 17 χώρες.

Τα πάνελ ομιλητών της ECOWEEK και του EUNIC Τελ Αβίβ θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 10:30, και η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο.

Στο πάνελ συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Έλληνας αναλυτής Νίκος Μαντζάρης της Green Tank και σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει στο πάνελ με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο πάνελ επίσης, συμμετέχει και ο Ισραηλινός αρχιτέκτονας Ran Avraham του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ. Tο πάνελ συντονίζει ο αρχιτέκτονας και σύμβουλος περιβάλλοντος Ηλίας Μεσσίνας, ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ ECOWEEK.

Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή εδώ.