Σύμφωνα με έρευνα της easyJet τα δύο τρίτα (65%) των Ευρωπαίων σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή έχουν ήδη προγραμματίσει αεροπορικό ταξίδι μέσα στο 2021.

Η έρευνα αυτή περιλάμβανε 5.000 καταναλωτές και έλαβε χώρα τον Ιανουάριο μια περίοδο που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είτε βρίσκονταν ήδη σε lockdown είτε όδευαν ως προς αυτό παράλληλα με το ξεκίνημα του εμβολιασμού του πληθυσμού.

Το 82% των συμμετεχόντων στην έρευνα, φάνηκε να θέτει τα ταξίδια σε προτεραιότητα για το 2021 γεγονός που αξιολογείται από την easyJet ως ένα στοιχείο που προμηνύει την εκτόξευση των ταξιδιών αμέσως μόλις χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ένα μεγάλο ποσοστό που δεν έχει κάνει ήδη κράτηση ταξιδιού αναμένει την άρση των περιοριστικών μέτρων ώστε να προγραμματίσει κάποιο ταξίδι γεγονός που φανερώνει πως η επιστροφή της ζήτησης εξαρτάται από την ασφαλή μετακίνηση.

Ένας παράγοντας που συνέβαλε στην αύξηση των ταξιδιωτικών κρατήσεων ήταν το ξεκίνημα του εμβολιασμού του πληθυσμού και μάλιστα τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω τα οποία εμβολιάζονται πρώτα, φαίνεται να αύξησαν τις κρατήσεις με πιο δημοφιλείς προορισμούς την Πορτογαλία, τα Κανάρια και την Ισλανδία.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.