Θετικά κινήθηκε εν μέσω πανδημίας η αγορά ψηφιακής διαφήμισης τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά. Τα έσοδα της ψηφιακής διαφήμισης στη χώρα μας το 2020 αυξήθηκαν κατά 6%, ποσοστό που βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης.

Πανευρωπαϊκά, η αγορά επίσης διευρύνθηκε με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 6,3% έναντι του 2019, με συνολική αξία της αγοράς να φθάνει στα 69 δισ. ευρώ. Πάντως, η αύξηση των εσόδων της ψηφιακής διαφήμισης στην Ευρώπη κατά την πανδημική χρονιά ήταν η βραδύτερη ανάπτυξη που έχει καταγραφεί από το 2006, ιδιαίτερα χαμηλότερη από την αντίστοιχη επίδοση κατά την οικονομική κρίση 2008/2009.

Με βάση τη σοβαρότητα της επιδημίας COVID-19 και την επακόλουθη οικονομική επιδείνωση, μόνο τρεις αγορές κατέγραψαν μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, διαπιστώνει η έκθεση AdEx 2020, την οποία δημοσιοποίησε ο IAB Europe σε συνεργασία με τον IAB Hellas, κορυφαία ένωση για το οικοσύστημα ψηφιακής διαφήμισης και μάρκετινγκ.

Το μερίδιο του Digital στο σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης αυξήθηκε σε όλες τις υπό μελέτη αγορές της Ευρώπης, κυρίως με μονοψήφια αύξηση, αντίθετα με την σημαντική μείωση που υπέστησαν άλλα κανάλια μέσων. Πλέον, η ψηφιακή διαφήμιση αποτελεί περισσότερο από το 50% του συνόλου της διαφήμισης μέσων σε 13 από τις 28 αγορές, που περιλαμβάνονται στη μελέτη AdEx 2020.

Δείτε περισσότερα εδώ.