Τα τελευταία χρόνια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Ελλήνων φοιτητών και αποτελούν κορυφαία ακαδημαϊκή επιλογή όταν αναζητάς υψηλό επίπεδο σπουδών.

Η Κύπρος αποδεικνύει εδώ και χρόνια πως τα πανεπιστήμιά της είναι όχι μόνο ισάξιοι ανταγωνιστές των ελληνικών και ευρύτερα των ευρωπαϊκών αλλά και πως έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για φοιτητές που ψάχνουν το καλύτερο για τις σπουδές και το επαγγελματικό τους μέλλον. Αυτό την καθιστά μια χώρα με δυναμικό ακαδημαϊκό προφίλ και την εξελίσσει σε πόλο έλξης φοιτητών από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι φοιτητές που θα φτάσουν στην Κύπρο από την Ελλάδα γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι ζουν και σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον ασφαλές και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες που δημιουργεί η φοιτητική ζωή. Η ασφάλεια, σε συνδυασμό με την ποικιλία δραστηριοτήτων σε ένα περιβάλλον όπου μπορείς με ευκολία να έρθεις σε επαφή με συνομηλίκους με τις ίδιες ανησυχίες, δημιουργεί το ιδανικό πεδίο δράσης για την έναρξη αυτού του νέου κεφαλαίου που αρχίζει αμέσως μετά την αποφοίτηση από το λύκειο και οδηγεί στις πανεπιστημιακές σπουδές.

Τα κυπριακά πανεπιστήμια πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα όχι μόνο από πλευράς αντικειμένου σπουδών αλλά και χάρη στις ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις τους, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εργαστήρια που «ντύνουν» με τον πιο ωραίο τρόπο μια συνολικά αξέχαστη ακαδημαϊκή εμπειρία. Το προσιτό κόστος διδάκτρων έρχεται να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα έλξης, αφού συνδυάζεται με τα πιο υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης, σπουδές υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία.

Πηγή: lifo.gr