Αλεξία Κωτσή & Γρηγόρης Σταματόπουλος, Funkmartini leaders stamp

H Αλεξία Κωτσή και ο Γρηγόρης Σταματόπουλος ίδρυσαν τη Funkmartini το 2013.

Η Funkmartini είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν online οποιαδήποτε υπηρεσία περιποίησης και ομορφιάς αναζητούν, 24 ώρες το 24ωρο. Παράλληλα, είναι ένα μοναδικό εργαλείο για τον επιχειρηματία που θέλει να αναβαθμίσει τον τρόπο που οργανώνει τα ραντεβού του και να αναπτύξει την επιχείρησή του.

Η Funkmartini συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με πάνω από 1.000 επαγγελματίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στοχεύει να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η εταιρεία φιλοδοξεί να αφήσει το κοινωνικό της αποτύπωμα, γι’ αυτό και στηρίζει καθημερινά έναν κοινωνικό φορέα, στοχεύοντας στην οικονομική του ενίσχυση.

Κείμενο Συνέντευξης

Η ιδέα της Funkmartini ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια, όταν δούλευα αρκετές ώρες σε ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας. Οπότε αποφάσισα να βρω έναν τρόπο να μπορείς να κλείνεις σιωπηλά και αθόρυβα οποιοδήποτε ραντεβού ομορφιάς θέλεις από τον υπολογιστή σου.

Αρχικά, είναι η πρώτη πλατφόρμα η οποία συνδέει το κομμάτι της διαχείρισης της επιχείρησής σου για τις επιχειρήσεις ομορφιάς, να έχεις ένα πλήρες ραντεβουλόγιο, ημερολόγιο, στοιχεία πελατών… Η πλατφόρμα της Funkmartini δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που ψάχνουν να βρουν ένα διαθέσιμο ραντεβού ομορφιάς να βρούνε σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα του καταστήματος που τους ενδιαφέρει, να κλείσουν ραντεβού.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο ξεκίνημά μας το οποίο αντιμετωπίσαμε ήταν το άγχος. Αλλά πιστεύω ότι καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια και να λειτουργούμε σωστά ως μια πολύ καλή ομάδα.

Η βιωσιμότητα κάθε start-up εξαρτάται από το μέγεθος των κεφαλαίων που μπορεί να βγάλει από την αγορά. Όταν λέμε αγορά, σημαίνει ουσιαστικά κυρίως επενδυτές, ιδιώτες επενδυτές και κάποια funds τα οποία μπορούν να επενδύσουν σε μια εταιρεία. Είμαστε σε συζητήσεις με διάφορα funds από το εξωτερικό και με βάση τα πλάνα τα οποία παρουσιάζουμε ουσιαστικά στους επενδυτές, αποφασίζουν εάν και κατά πόσο θα επενδύσουν ξανά σε εμάς.

Ναι, υπάρχει ένα μυστικό για την επιτυχία της Funkmartini μέχρι τώρα. Είναι η σκληρή δουλειά και το πάθος.

Όταν ξεκίνησε η ιδέα της Funkmartini, ουσιαστικά προσπαθήσαμε να την αναπτύξουμε με δικά μας κεφάλαια. Στην πορεία καταλάβαμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, οπότε απευθυνθήκαμε σε επενδυτές.

Οι αξίες της εταιρείας μας, η αλήθεια είναι ότι ακόμη πλάθονται. Αλλά σίγουρα η ομαδικότητα είναι κάτι το οποίο μας έχει φέρει μέχρι εδώ πέρα, η σκληρή δουλειά, η συγκέντρωση, ο στόχος κάθε φορά του να πάμε παραπέρα.

Στη Funkmartini έχουμε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Ήθος. Είναι μια δράση κοινωνικής ευθύνης η οποία ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα που ιδρύσαμε την εταιρεία. Ένα μέρος του ποσοστού που παίρνουμε εμείς από την κράτηση πηγαίνει κατευθείαν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Make A Wish και αυτό είναι κάτι το οποίο κάνουμε 365 μέρες.

Οι μελλοντικοί στόχοι οι οποίοι έχουμε εμείς σαν Funkmartini αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε όλη την ελληνική επικράτεια όσον αφορά το δίκτυό μας. Και σαφέστατα κοιτάμε και αγορές του εξωτερικού. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Κύπρος, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Ρουμανία. Θα θέλαμε να δείξουμε στο εξωτερικό κυρίως τις αξίες που έχουν να κάνουν με τον ελληνικό χαρακτήρα, κι αυτό έχει να κάνει με το πάθος το οποίο ουσιαστικά βγάζουμε για τη δουλειά μας. Οι Έλληνες πιστεύω είναι πάρα πολύ εργατικός λαός, αρκεί να του δοθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι συνθήκες εργασίας για να μπορεί να το αποδείξει.

Εγώ πιστεύω βασικά ότι εμείς, η γενιά μας, είμαστε αυτοί που θα αλλάξουμε τη χώρα μας. Και ο καθένας από όπου βρίσκεται πρέπει να προσπαθεί γι’ αυτό.

Το βασικό είναι το πάθος. Είναι το πάθος για αυτό που θέλεις να κάνεις. Θα πέσεις, θα ξανασηκωθείς. Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να κυνηγάς το όνειρό σου και αν το κυνηγάς σωστά, κάποια στιγμή θα το πιάσεις.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Χρήστος Δρούτσας
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Δρούτσας
  • Ήχος: Λίνα Πετριανού
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Ελευθερία Πιπεροπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Ελευθερία Πιπεροπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
  • Project Advisor: Βασίλειος Μπαρτζώκας