Ο Γιώργος Ντάνος ξεκίνησε να πειραματίζεται στο υπόγειο του σπιτιού του και μέσα σε 3 χρόνια κατέκτησε την κορυφή.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2016, όταν τυχαία δοκίμασε φρέσκια μπίρα από μικροζυθοποίο. Εκεί κατάλαβε τη διαφορά γεύσης-ποιότητας και συνειδητοποίησε ότι η μπίρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική απ’ όσο την ξέραμε. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατάλαβε ότι είναι εφικτό να φτιάξεις «σπιτική» μπίρα και ένα απόγευμα πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η «AMMOUSA», η οποία δεν είναι απλά μια μπίρα, αλλά είναι η υλοποίηση μιας σκέψης, το αποτέλεσμα μίας προσπάθειας, η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Είναι μια επιβεβαίωση και μια επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει κανείς, αν έχει όρεξη για γνώση και δημιουργία.

H «AMMOUSA» έχει διακριθεί και βραβευτεί από 5 διαφορετικούς διαγωνισμούς στα 4 τελευταία χρόνια.

Στόχος του εμπνευστή, να συνδυάσει την τέχνη της μπίρας με εκείνη του φαγητού, δημιουργώντας προϊόντα ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος, που να συμπληρώνουν και να αναδεικνύουν ένα γεύμα. Η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό ούτε καλοκαιρινό ποτό ή απλώς για να ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει την δυνατότητα να προσφέρει πλήθος αισθήσεων και γεύσεων.

Η «AMMOUSA» είναι μπίρα με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα, τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.