Βίβιαν Φίλιππα & Νταϊάννα Καρβούνη, Two Is Company leaders stamp

H industrial designer Νταϊάννα Καρβούνη και η αρχιτέκτονας Βίβιαν Φίλιππα ίδρυσαν την Two Is Company το 2009 εκφράζοντας μια εκλεκτική προσέγγιση στον ορισμό της αισθητικής. Κάθε στάδιο της δημιουργικής τους διαδικασίας το διαχειρίζονται μέσα από την έννοια της κεντρικής ιδέας, δίνοντας έτσι μία χαρακτηριστική ολότητα σε όσα παράγουν.

Το 2018, ήρθε η στιγμή για rebrand της ήδη αναπτυσσόμενης εταιρείας. Η διεθνής στρατηγική τους και η επέκταση του χαρτοφυλακίου τους, ζητούσε ένα νέο όνομα που θα εξέφραζε καλύτερα τις αξίες του brand και των παγκόσμιων προοπτικών του. Ένα όνομα που θα έδειχνε την ελληνική κληρονομιά του, αλλά και θα εξέφραζε τη δουλειά τους.

Το ANAKTAE προέρχεται από τον αρχαία ελληνική λέξη «ανάκτορον» που σημαίνει παλάτι.

Το στούντιο τους αγκαλιάζει καλλιτέχνες αφιερωμένους στην ποιότητα της χειροτεχνίας, την αισθητική και το διαχρονικό στυλ. Το ANAKTAE αντικατοπτρίζει την αποκλειστικότητα, την ατομικότητα και το γυναικείο χαρακτήρα του brand.

Μοναδικές προσωπικότητες και οι δύο, συμπληρώνουν και αναδεικνύουν η μία τις ικανότητες της άλλης, δημιουργώντας ένα προϊόν που έχει καθορίσει σημαντικά ιδιωτικές κατοικίες και άλλους χώρους στην Ελλάδα, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη.

Οι ιδρύτριες της Two Is Company δηλώνουν επηρεασμένες από την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα αρχαϊκά σύμβολα, συνδυάζοντας την αισθητική αυτή με σύγχρονα στοιχεία, δίνοντας τον τόνο μιας παγκόσμιας ελληνικότητας που κάνει κάθε κομμάτι μοναδικό.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία και Post Production: CuePoint
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Γεωργίου
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: Έλενα Πριοβόλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Έλενα Πριοβόλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
  • Γενική Διεύθυνση: Βασίλειος Μπαρτζώκας