Αναστασία Αστυπαλιώτου, Artion Greek Foods leaders stamp

Η Αναστασία Αστυπαλιώτου, έχοντας δουλέψει χρόνια στον τομέα των τροφίμων, αποφάσισε να δημιουργήσει την Artion Greek Foods με στόχο να προωθήσει παγκοσμίως την αυθεντική διατροφική κουλτούρα της Ελλάδας, τον πλούτο της απλότητας και τη σαγήνη της αγνότητας. Μαζί με την ομάδα της, ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα, προκειμένου να ανακαλύψουν και να εξάγουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη.

Συνεργάζονται με ντόπιους μικρούς παραγωγούς, ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους και σέβονται τις παραδόσεις τους. Επιλέγουν μόνο την αφρόκρεμα της ελληνικής παραγωγής και ντύνουν τα προϊόντα τους με μια πολύ ιδιαίτερη και κομψή συσκευασία, η οποία προάγει όχι μόνο το προϊόν, αλλά και την ιστορία του τόπου που το παράγει.

Κείμενο Συνέντευξης

Η ιδέα της δημιουργίας της εταιρείας προϋπήρχε, καθώς προσωπικά ασχολούμαι με τον χώρο των τροφίμων πολλά χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, αφορμή για την υλοποίηση ήταν σίγουρα η κρίση, αλλά και η μακροχρόνια προοπτική που είδαμε πίσω από τη σωστή προβολή των ελληνικών προϊόντων.

Το χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται από δύο σειρές προϊόντων: την premium συλλογή Stories of Greek Origins και την πιο καθημερινή και εμπορική σειρά Artion. Τα προϊόντα μας μπορεί να τα βρει κάποιος σε λίγα επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, από γκουρμέ καταστήματα μέχρι και μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων.

Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε 15 χώρες. Μπορεί να τα βρει κανείς από το Βανκούβερ του Καναδά, τη Ν. Υόρκη, την Κόστα Ρίκα, μέχρι το Σύδνεϋ, το Τόκιο, τη Σεούλ και το Λονδίνο.

Οι επόμενοι άμεσοι στόχοι μας είναι η περαιτέρω διείσδυσή μας στην αμερικάνικη αγορά, καθώς και η επέκτασή μας και σε άλλες χώρες, βλέποντας ότι τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά θα μπούμε σε 5 περίπου χώρες ακόμη. Οι περαιτέρω φιλοδοξίες μας είναι να μπορούμε να υπογράφουμε όσο πιο πολλά Stories of Greek Origins προϊόντα γίνεται, αναδεικνύοντας την ελληνική διατροφική παράδοση.

Η επιλογή των προϊόντων μας γίνεται με γνώμονα την ποιότητα, τη μικρή παραγωγή και την καλή συνεργασία με τους παραγωγούς.

Η εταιρεία μας βοηθάει κυρίως στην ενδυνάμωση των μικρών τοπικών κοινωνιών, γιατί επενδύει και στηρίζει τους μικρούς παραγωγούς.

Τα προϊόντα μας διαφοροποιούνται μέσω της εξαιρετικής ποιότητας που στοχεύουμε πάντα να έχουμε, επιλέγοντας μόνο την αφρόκρεμα της ελληνικής παραγωγής, αλλά και μέσω της πολύ ιδιαίτερης και κομψής συσκευασίας, η οποία προάγει όχι μόνο το προϊόν, αλλά και την ιστορία του τόπου ο οποίος το παράγει.

Οι αξίες που πρεσβεύει η εταιρεία μας είναι η ποιότητα, η ασφάλεια, η αξιοπιστία και κυρίως το ήθος που θέλουμε να διέπει όλες τις συνεργασίες μας.

Η ανταπόκριση των παραγωγών από την αρχή ήταν πολύ θετική και ήθελαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημά μας.

Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι επίσης πολύ θετική, το οποίο αποδεικνύεται από την 4χρονη ιστορία και την ανάπτυξη της εταιρείας μας μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Κατά την έναρξη της εταιρείας δεν υπήρχε κάποια υποστήριξη από επενδυτές. Στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις, το οποίο συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα.

H κρίση έχει στρέψει τους Έλληνες προς τα ελληνικά προϊόντα. Θεωρούμε ότι αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, γιατί η ελληνική γη κρύβει πολλούς θησαυρούς.

Στα 4 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, έχουμε αποσπάσει 25 διεθνείς διακρίσεις από διαγωνισμούς με πολύ μεγάλο κύρος.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό μας, για παράδειγμα, από το ορεινό χωριό Δάφνη της Σητείας της Κρήτης έχει τουλάχιστον 15 βραβεία.

H μάρκα μας είναι σχεδιασμένη εξαρχής για να προάγει την ελληνική κουλτούρα στο εξωτερικό.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όχι μόνο τη διαφορετική κουλτούρα, αλλά και την αξιοπιστία και το ήθος των Ελλήνων.

Το όραμα της Artion Greek Foods είναι να συνεχίσει να μεγαλώνει, υπογράφοντας ό,τι καλύτερο παράγει η ελληνική γη και δίνοντάς το στα πέρατα του κόσμου.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Χρήστος Δρούτσας
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Δρούτσας
  • Ήχος: Λίνα Πετριανού
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Ελευθερία Πιπεροπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Ελευθερία Πιπεροπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
  • Project Advisor: Βασίλειος Μπαρτζώκας

Ευχαριστούμε το Life Gallery athens στην Εκάλη, μέλος της bluegr Hotels & Resorts για τη φιλοξενία!