Ανδρέας Βερναδάκης, Andrea Verda leaders stamp

Ο Ανδρέας Βερναδάκης, ως γλύπτης, θεωρεί το κόσμημα ως «γλυπτό που φοριέται». Αυτό είναι εμφανές από τον τρόπο προσέγγισής του στον σχεδιασμό και τη δημιουργία κοσμημάτων, ως επέκταση της γλυπτικής του εμπνευσμένη από τη Μυθολογία, τη Φύση και τη Θάλασσα, όπως άλλωστε μαρτυρά η Συλλογή Ανδρομέδα.

Κείμενο συνέντευξης

Ξεκίνησα την πορεία μου σαν γλύπτης περίπου το 2007 και μετά προχώρησα στο κόσμημα μεταγενέστερα αλλά έχοντας αποκομίσει όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία είχαν προέλθει από τους άλλους τομείς και κυρίως στη γλυπτική.   

Ανάμεσα στο κόσμημα και τη γλυπτική δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, το κόσμημα έχει το στοιχείο του ανθρωποκεντρικού, το γλυπτό μπορεί να ανοίγει στο χώρο αλλά το θέμα είναι το πως το αντιμετωπίζει ο καλλιτέχνης. 

Κυρίως αντλώ έμπνευση από το μυθολογικό στοιχείο της Αρχαίας Ελλάδας. 

Το brand μου είναι αλληλένδετο με τη γλυπτική. 

Τα άτομα στα οποία πιστεύω ότι θα έχει απήχηση είναι άτομα τα οποία έχουν μια ιδιαίτερη κουλτούρα. 

Σημαντικότερη στιγμή μου δεν είναι μια είναι πληθώρα, ξεκινάνε από το γλυπτικό μου έργο, συνεχίζουν στο κόσμημα και συνεχίζουν να εξελίσσονται.  

Για να προβληθεί η δουλειά μου, έχω συνεργαστεί με το Α Jewel Made In Greece στα πλαίσια της έκθεση στο Ζάππειο. 

Είναι πολύ ωραίο να δημιουργεί κανείς στην Ελλάδα, είναι μια χώρα η οποία έχει παράδοση στο κόσμημα και μπορεί κανείς να αντλήσει ιδιαίτερη έμπνευση ειδικά από το αρχαιοελληνικό στοιχείο. 

Είμαι ο Ανδρέας Βερναρδάκης owner και designer της εταιρίας Andreas Vernadakis. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.