Στις 25 Ιουλίου, το Bitcoin σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειώσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες, πλησιάζοντας τα 40.000$, όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά τις πληροφορίες για πιθανή συμμετοχή του γίγαντα του e-commerce, Amazon, στα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά 15%, στα $39.681, ενώ λίγο αργότερα η άνοδός του περιορίστηκε στα 38.600$.

Το ψηφιακό νόμισμα, η τιμή του οποίου αυξήθηκε πάνω από 20% την περασμένη εβδομάδα, αυξήθηκε επίσης πάνω από την κινητή μέση τιμή των 50 ημερών για πρώτη φορά από τις 9 Μαΐου.

Πριν λίγο καιρό, η Amazon δημοσίευσε μια θέση εργασίας που ζητούσε προϊστάμενο για τα ψηφιακά νομίσματα, προκαλώντας έτσι εικασίες πως ενδέχεται να δεχτεί τα κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές της. O τεχνολογικός γίγαντας σημείωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει εμπειρία σε «Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Currency και Cryptocurrency». Σύμφωνα με την αγγελία εργασίας, ο επικεφαλής θα είναι μέρος της ομάδας αποδοχής & εμπειρίας πληρωμών της εταιρείας και θα συνεργάζεται επίσης με την Amazon Web Services (AWS) για να δημιουργήσει μια στρατηγική που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα, για να ενσωματωθεί στην εμπειρία των πελατών της.

Μία ανώνυμη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα City A.M. ότι ο γίγαντας του e-commerce σκέφτεται επίσης να βγάλει το δικό του κρυπτονόμισμα έως το 2022 και ότι ενδέχεται να δεχτεί πληρωμές σε Βitcoin έως το τέλος του έτους.

Πηγή: secnews.gr