Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων της AntetokounBros Academy, τα παιδιά συμμετείχαν στο πρωτοποριακό Basketball School, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, με την τεχνογνωσία του Οργανισμού Eurohoops. Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως σκοπό να εμπνεύσει τους αθλητές και να τους μεταδώσει γνώσεις που θα συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.

Στόχος του Basketball School είναι να εξελιχθούν τα παιδιά ως αθλητές, αλλά και να αποκτήσουν σφαιρική γνώση που θα τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι πολίτες. Το πρώτο εργαστήριο του Basketball School πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου οι προπονητές παρουσίασαν ένα σεμινάριο γύρω από τεχνικές του μπάσκετ, με προβολή βίντεο από τα κορυφαία πρωταθλήματα μπάσκετ του πλανήτη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και άλλα μπασκετικά τους ινδάλματα στη γιγαντοοθόνη και μαζί με τους προπονητές, να αναλύσουν σε βάθος τις κινήσεις τους και τις επιλογές τους σε συγκεκριμένες φάσεις. Οι μικροί αθλητές, μετά το εργαστήριο, προπονήθηκαν στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών στα Άνω Πατήσια, λόγω βροχής, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.