Η APIVITA συμμετείχε και φέτος στην ετήσια  Συνάντηση Εταιρικών Μελών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ η οποία έλαβε χώρα στη Σπάρτη και είχε ως κεντρικό θέμα: «Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, ως τοπικό, εθνικό και οικουμενικό χρέος». To 2019 άλλωστε, έχει χαρακτηρισθεί από το ΔΙΑΖΩΜΑ ως «Έτος Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης».

Η 6η Συνάντηση Εταιρικών Μελών, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και διαρθρώθηκε σε τρεις διακριτές ενότητες:

  • Η Λακωνία, η Σπάρτη ένας διαρκής μύθος
  • Το όραμα και το πανόραμα των Εταιρικών Μελών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ
  • Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, ως τοπικό, εθνικό και οικουμενικό χρέος

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της 6ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών στη Σπάρτη, απορρέει, από τη σπουδαιότητα του μνημείου, καθώς, και από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον, από όλους τους αρμόδιους φορείς, για την πραγματοποίηση του έργου αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης.

Την APIVITA εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Νίκος Κουτσιανάς, ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε στην ενότητα με θέμα: «Το όραμα και το πανόραμα των Εταιρικών Μελών». Στην ομιλία του ο κ. Κουτσιανάς εξήρε το έργο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, χαρακτηρίζοντάς το «παράδειγμα εθνικής συνεργασίας» και κάλεσε τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε συνεννόηση για «το ανώτερο κοινό καλό της κοινωνίας και της Ελλάδας».