Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά η ημερίδα για το interior design και την αρχιτεκτονική ΕΣΩ, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2019, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση με σημαντικούς δημιουργούς από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Αθήνα, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη.

Η ημερίδα ΕΣΩ συγκέντρωσε όπως κάθε χρόνο, τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργικής σκηνής, καθώς έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής της αρχιτεκτονικής και των τεχνών. Αποτέλεσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες, λειτουργώντας όχι μόνο ως ένας τόπος συνάντησης και δικτύωσης προσκεκλημένων, αλλά και ως ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Αρχιτεκτονικής, του Design και του κόσμου των τεχνών.

Η ΕΣΩ συνδιοργανώθηκε από το περιοδικό archisearch.gr και τον Βασίλη Μπαρτζώκα σε συνεργασία με τον Δημήτρη Φακίνο και την Graphopress από το περιοδικό +DESIGN. Θεματικές όπως computational design, η ταυτότητα του τόπου, η δημιουργία της εμπειρίας, αρχιτεκτονική του κρασιού, η αρχιτεκτονική και η πόλη, σχεδιασμός κατοικιών και ξενοδοχείων, φιλοξενία, αλλά και έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας ήταν μερικές από τις θεματικές που απασχόλησαν τις ομιλίες του συνεδρίου.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν αφενός η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την αρχιτεκτονική, αλλά και η σύνδεση της έννοιας του design με την αρχιτεκτονική πρακτική. Οι κύριες θεματικές της ημερίδας οδήγησαν σε μια σειρά από επιμέρους προβληματισμούς, όπως στην ανάδειξη της ανάγκης για λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου να υλοποιούνται δημιουργικά έργα, καθώς και στην αναγκαιότητα για σύμπραξη των τεχνών και των επιστημών για την υλοποίηση άρτιων έργων.

Στην μεγάλη επιτυχία της 9ης ΕΣΩ συνέβαλαν αποφασιστικά οι λαμπεροί παρουσιαστές της βραδιάς Δανάη Μακρή, επικοινωνιολόγος με εξειδίκευση στο Content Marketing και συνεργάτης της Archisearch.gr, και της DESIGN AMBASSADOR και ο Γιώργος Ριζόπουλος Stand Up Comedian με μια ευρηματική εναλλασσόμενη ροή.

Από το σύνολο των εισηγήσεων μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και θεματικές αναλύθηκαν ετερογενή ζητήματα που απασχολούν την αρχιτεκτονική και το design αποκαλύπτοντας νέες οπτικές και προβληματικές στην πολυδιάστατη φύση των υπό διαπραγμάτευση θεμάτων.