Η ταχύτητα θεωρείται από καιρό ως εμπορικό σήμα καινοτόμων εταιρειών – ίσως ήρθε η ώρα για μια διαφορετική προσέγγιση. Η αργή καινοτομία μπορεί να σας βοηθήσει εξίσου να διαχειριστείτε έναν κόσμο υψηλής ταχύτητας.

Ας το παραδεχτούμε, ζούμε σε μια εποχή όπου περιμένουμε τα πάντα να γίνουν γρήγορα. Έχουμε επαινέσει τον ταχύτερο σπρίντερ, λαχταρούμε τα γρηγορότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα, περιμένουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση και απαιτούμε το γρηγορότερο Wi-Fi. Αλλά γιατί είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με την ταχύτητα; Και το πρώτο ή το γρηγορότερο ισοδυναμεί πάντα με το καλύτερο;

Οι ψυχολόγοι και οι φιλόσοφοι πιστεύουν ότι ως άνθρωποι είμαστε εθισμένοι στη ντοπαμίνη που απελευθερώνεται από αιχμές αδρεναλίνης όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση μάχης ή πτήσης, κι ότι η εφεύρεση του αυτοκινήτου, μας έδωσε μια γεύση από την ταχύτητα που λαχταρούμε εγγενώς.

Και αυτό δεν διαφέρει στον επιχειρηματικό κόσμο. Η ταχύτητα και η ανάπτυξη έχουν γίνει οι θεοί της Silicon Valley, με το «να κινούνται γρήγορα και να σπάνε τα πράγματα» ως το κορυφαίο τους moto.

Οι περισσότερες εταιρίες σήμερα έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν αυτήν την ανάγκη για ταχύτητα, χρησιμοποιώντας νέους τρόπους εργασίας. Το πρόβλημα δεν είναι η ταχύτητα αυτών των τεχνικών (τις οποίες πραγματικά αγαπάμε και εξασκούμαστε), αλλά καθώς γίνονται πιο δημοφιλείς και ευρέως προσβάσιμες, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει  παραπλάνηση ή να χρησιμοποιηθούν λανθασμένα.

Δείτε περισσότερα εδώ.