Ασμαριανάκης Μανώλης, Physis of Crete leaders stamp

H Physis of Crete είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, με έδρα το Λασίθι της Κρήτης. Από το 2002 ασχολείται με την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που παράγεται από την ποικιλία ελιάς “κορωνέικη”. Το λάδι της διακρίνεται από τη γεύση και το φρουτώδες άρωμά του, καθιστώντας το ως την ιδανική επιλογή για σαλάτες και μαγείρεμα.

Κείμενο συνέντευξης

«Τα κρητικά προϊόντα, όπως ξέρουμε, είναι η ναυαρχίδα της μεσογειακής κουζίνας»

Την εταιρία μας την ξεκινήσαμε το 2002. Σαν ερέθισμα, δόθηκε ένα μικρό μαγαζάκι στο παραδοσιακό χωριό της Κριτσάς.

Το βασικό προϊόν είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μετά έχουμε μια σειρά από πάστα ελιάς, πάστα καλαμών και πράσινης ελιάς.

Το βασικό και το αδιαμφισβήτητο, για να είναι τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού, είναι η ποιότητα.

Η δράση της επιχείρησής μας, ναι βεβαίως, βοηθάει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας διότι είμαστε μια επιχείρηση, είμαστε μια εταιρία, που δεν βλέπει την τοπική κοινωνία σαν πελάτες. Αντιθέτως, είμαστε εμείς, να το πω έτσι, οι πελάτες στην τοπική κοινωνία, διότι τα κρητικά προϊόντα, όπως ξέρουμε, είναι η ναυαρχίδα της μεσογειακής κουζίνας, οπότε εκ των προτέρων ο επισκέπτης που έρχεται στην Ελλάδα και στην Κρήτη, γνωρίζει ότι η Κρητική διατροφή είναι πολύ ωφέλιμη για αυτόν.

Η κίνηση των ξενοδοχειακών μονάδων να χρησιμοποιούν μόνο ελληνικά προϊόντα στο μενού τους είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί.

Η στιγμή ορόσημο για την εταιρία μας θα έλεγα ότι είναι ο Ιανουάριος του ’19, όπου καταφέραμε και ολοκληρώσαμε ένα σχέδιο, ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μεταφέροντας την επιχείρησή μας σε ένα πάρκο ελαιόλαδου.

Είμαι ο Ασμαριανάκης Μανώλης και είμαι υπεύθυνος πωλήσεων στην εταιρία Physis of Crete.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Minos Beach art hotel για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
minosbeach.com