Η ύλη έχει σημασία και η κυκλική οικονομία μελετά πώς τα υλικά αποθέματα μπορούν να ανακυκλώνονται μέσα σε πιο βιώσιμα συστήματα.

Το masterclass του Nick Gant, η συζήτησή του με τον designer Matthew Edwards και το σχεδιαστικό δίδυμο The New Raw είναι μια εισαγωγή στα πιο επίκαιρα ζητήματα της βιωσιμότητας, καθώς αγγίζουν την κοινωνική, πολιτισμική και υλική αξία του βιώσιμου design. 

Το New Raw είναι ένα στούντιο έρευνας & σχεδιασμού με έδρα το Ρότερνταμ, το οποίο δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες, Φωτεινή Σετάκη και Πάνο Σακκά. Το στούντιο εργάζεται για το κλείσιμο κύκλων υλικών και την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής χρησιμοποιώντας μια ανοιχτή και χωρίς κλίμακα προσέγγιση που βασίζεται στην έρευνα υλικών, τον ψηφιακό σχεδιασμό και την κατασκευή. Όλα τα έργα στοχεύουν στη διάδοση και την εφαρμογή κυκλικών μοντέλων, αναπτύσσοντας έννοιες ισχυρές και οπτικά εμπνευσμένες από το περιβάλλον. Ξεκινώντας από αντικείμενα μικρής κλίμακας έως μεγαλύτερα συστήματα, κάθε έργο γεννά ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα διεπιστημονικών συνεργατών και ενδιαφερομένων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε online το masterclass «Virtuous-Circular-Economies» εδώ