Με βραβείο Bronze στην κατηγορία «Εργαζόμενοι» των φετινών Responsible Business Awards τιμήθηκε η αιμοδοσία που οργάνωσε το Blood-e για την εταιρεία Space Hellas. Με τίτλο «Disrupting a 20 year old tradition», η δράση απέδειξε πώς μπορεί να οργανωθεί μια διαφορετική αιμοδοσία που με τη βοήθεια της επικοινωνίας, μπορεί να αυξηθεί η συμμετοχή της κατά 70%!

Το αίτημα της εταιρείας Space Hellas είχε μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: να οργανωθεί μια αιμοδοσία που να διαφέρει, μετά από 20 χρόνια διαρκούς παράδοσης στον συγκεκριμένο σκοπό. Εκεί ακριβώς χρειάστηκε η εμπειρία του Blood-e, που με εργαλεία επικοινωνίας και εφαρμόζοντας ένα αναλυτικό χρονικό πλάνο, κατάφερε να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή μιας ήδη ενεργοποιημένης ομάδας εργαζομένων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με μία εσωτερική καμπάνια επικοινωνίας της αιμοδοσίας, με πρωταγωνιστές 10 εργαζόμενους από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, που παρακίνησαν τους συναδέλφους τους για να συμμετάσχουν και εκείνοι στη φετινή αιμοδοσία. Το βίντεο συνοδεύθηκε από ενημερωτικό υλικό για όλους τους εργαζόμενους και γραφικά για τη διαφορετική αυτή πρόσκληση. Μια μέρα πριν από την αιμοδοσία υπήρξε ένα ξεχωριστό πρωινό, επιμελημένο από τον σεφ του Blood-e, Παύλο Σφηκάκη, μαζί με πληροφορίες για τη διατροφή που βελτιώνει το αίμα μας και μια υπενθύμιση για την επόμενη ημέρα. Η αιμοδοσία είχε εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή, με αύξηση κατά 70%, και η ενέργεια ολοκληρώθηκε με ένα ανακεφαλαιωτικό βίντεο για τη δράση και τα τελικά αποτελέσματά της.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για το Blood-e.