Γνωρίζατε ότι μόλις μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει τρεις ανθρώπους;

Ότι ένα σημαντικό ποσοστό περιστατικών καρκίνου αφορά αιματολογικές κακοήθειες και εμφανίζεται συχνά σε παιδιά και εφήβους;

Κάποια δεδομένα είναι πιο δυσάρεστα από άλλα, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω να μην κλείνουμε τα μάτια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λευχαιμίας, το Bloode διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία κατά του Καρκίνου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Third Place, που προσφέρει το χώρο του για τον πιο ευγενή και δύσκολο αγώνα, αποδεικνύοντας ότι η αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής που μπορεί να δώσει το μεγαλύτερο δώρο με το μικρότερο κόστος.

Από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν η κοινωνική πρωτοβουλία Bloode άνοιξε τις πόρτες της, έχει ανταποκριθεί σε 275 έκτακτες εκκλήσεις για αίμα μέσα από την ψηφιακή της πλατφόρμα (bloode.org) κι έχει διοργανώσει 77 εθελοντικές αιμοδοσίες συγκεντρώνοντας χιλιάδες μονάδες αίματος. Έτσι έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την κάλυψη των αναγκών σε αίμα και την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  22  Σεπτεμβρίου, στον πολυχώρο Third Place όπου βρίσκεται Απόλλωνος 23Β στην Πλάκα,  μόλις 6 λεπτά από το σταθμό του μετρό του Συντάγματος και 8 λεπτά από το σταθμό του μετρό Μοναστηράκι.

Την αιμοδοσία υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.