Στις 5 Νοεμβρίου 2019, φιλοξενήθηκε στο Mουσείο του Λονδίνου, η εκδήλωση «Σύγχρονοι Μινωίτες: Ο Κρητικός πολιτισμός, πηγή έμπνευσης», μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Branding Heritage (BH), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Τη δημιουργική προσωπικότητα της σπουδαίας Ελληνίδας δημιουργού με Κρητική καταγωγή που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Οκτώβριο, εξήραν, παρουσία της οικογένειάς της, η Harriet Quick, συνεργάτιδα της Vogue UK και η δημοσιογράφος, η Sarah Mower MBΕ, Chief critic του Vogue runway και Πρεσβευτής για Αναδυόμενα Ταλέντα του British Fashion Council. Η Mower είπε χαρακτηριστικά: «Η Σοφία είχε μια μοντέρνα κρητική ταυτότητα, ήξερε να ενώνει με ένα μοναδικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν». Παρούσα στην εκδήλωση και η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, η οποία μίλησε για τη σπουδαία κληρονομιά που αφήνει στη μόδα η Σοφία Κοκοσαλάκη και μοιράστηκε με το κοινό το πάθος της για την ελληνική κληρονομιά και τον τρόπο που το εκφράζει μέσα από τις δημιουργίες της.

Ιδιαίτερη θέση στην έκθεση είχαν δημιουργίες της Σοφίας Κοκοσαλάκη, μεταξύ των οποίων το κόσμημα (ασημένιο περιδέραιο) που δημιούργησε πέρυσι ειδικά για τη Μινωική Συλλογή του ΒΗ, εμπνευσμένο από αναθηματικά ομοιώματα ξιφών του 1700-1450 π.Χ. από το σπήλαιο Αρκαλοχωρίου (έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου).

Την εκδήλωση πλαισίωσε έκθεση δημιουργιών με μινωικές αναφορές (ενδύματα, κοσμήματα, έργα τέχνης) από Ευρωπαίους καλλιτέχνες και ποικιλία διαδραστικών side events.