Χριστιάνα Καφά, Christiana Kafa Jewelry leaders stamp

Η Χριστιάνα Καφά είναι Ελληνοκύπρια σχεδιάστρια κοσμημάτων και αξεσουάρ. Τα κοσμήματά της είναι μια έκφραση κατανόησης και σύνδεσης με τον κόσμο και τους ανθρώπους μέσω της φινέτσας, της ομορφιάς και της ευαισθησίας. Η δουλειά της Χριστιάνας εξελίσσεται εξερευνώντας και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά της στην τέχνη της.

Κείμενο συνέντευξης

Μετά από 8 χρόνια προϋπηρεσίας σε δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, κατάλαβα ότι μεγάλες είναι οι εταιρίες και όχι οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα σε αυτές.

Θεώρησα ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην μπορείς να τη ζήσεις όπως θες και έτσι αποφάσισα να κάνω αυτό που αγαπάω να σχεδιάζω κοσμήματα.

Ξεκίνησα το 2013 όταν συνέθεσα τα πρώτα βραχιολάκια.

Αφορμή νομίζω στάθηκε η ανάγκη για δημιουργία.

Νομίζω πως αυτό που με επηρεάζει είναι ο ίδιος μου ο εαυτός, κοσμήματα που εγώ θα επέλεγα να φορέσω. Αυτό ήταν πάντα και η πηγή έμπνευσής μου.

Το brand μου θα το περιέγραφα ως ένα brand με κυριλέ – εναλλακτική διάθεση, minimal αισθητικής.

Νομίζω πως η σημαντικότερη στιγμή στη διαδρομή μου ήταν όταν μου ανατέθηκε να σχεδιάσω το βραχιόλι της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού για το Madame Figaro της Κύπρου, καθότι και τα πέντε συνεχόμενα έτη επιτυχημένης συνεργασίας μαζί τους.

Και θα μπορούσα να πω η βράβευσή μου στο A Jewel Made in Greece Awards 2019.

Δεν έχω λάβει μέρος σε εκθέσεις στο εξωτερικό και το A Jewel Made in Greece ήταν η πρώτη συμμετοχή μου σε έκθεση στην Ελλάδα.

Θεωρώ πως η Ελλάδα είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για να σου αντλήσει έμπνευση και να μπορέσεις να δημιουργήσεις. Η ομορφιά της Ελλάδας, τα νησιά μας, τα χωριά μας, το αστείρευτο κέφι των Ελλήνων δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Είμαι η Χριστιάνα Καφά και είμαι ιδιοκτήτρια της εταιρίας Christiana Kafa.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία/Post Production: Πάνος Τσιροζίδης
  • Κάμερα – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Production Co-ordination και Επιμέλεια Συνέντευξης: DigitalWise – Νίκη Οικονομοπούλου
  • Κείμενα & υποτιτλισμός: Νίκη Οικονομοπούλου
  • Project Manager: Κυριακή Κωστολίδου

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που υλοποιεί το LoveGreece.com, με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων που σηματοδοτούν την εξωστρεφή Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Life Gallery athens για την ευγενική φιλοξενία του και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.