Η Χίος είναι γνωστή ως «το νησί της μαστίχας και του Ομήρου», αφού η παράδοση τη συνδέει με το μεγάλο επικό ποιητή της αρχαιότητας, ως γενέτειρά του.

Η Clio Muse, Leader του LoveGreece.com, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Π.Ε. Χίου) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δημιούργησε την ξενάγηση Στα ίχνη του Ομήρου», η οποία αποτελείται από 13 σημεία στην πόλη της Χίου και στην ενδοχώρα, και 40 ιστορίες οι οποίες φανερώνουν ότι η Χίος είναι ο τόπος καταγωγής του Ομήρου.

Με αντικείμενο την προβολή των νησιών της Π.Ε. Χίου (Χίος, Οινούσσες και Ηρωική Νήσος Ψαρών) ως τουριστικών προορισμών, προβάλλεται πιο συστηματικά τη σχέση της Χίου με τον Όμηρο. Πρόκειται για μία ανάγκη που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, μέσα από συζητήσεις με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, εκθέσεις και εργασίες σχετικά με τη συγκρότηση του brand της Χίου ως προορισμού.

Η Clio Muse λόγω λόγω της εξειδίκευσής της ως εφαρμογής θεματικών ψηφιακών ξεναγήσεων που παρέχονται μέσω έξυπνων κινητών ή tablet ανέλαβε αυτό το έργο. Επιπλέον, η αξιοποίηση της τεχνικής αφήγησης ιστοριών για τη συγκρότηση της ξενάγησης ήταν ιδανική για τον συγκεκριμένο project. Δεδομένου ότι τα υλικά κατάλοιπα που τεκμηριώνουν την σχέση της Χίου με τον Όμηρο είναι περιορισμένα, η δημιουργία μιας ψηφιακής ξενάγησης που θα εκτείνεται σε όλο το νησί θεωρήθηκε ενδεδειγμένη λύση.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.